Strona 47 z 79 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 786

Wątek: Przejście z FF do m43

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Odp: Przejście z FF do m43

Cytat Zamieszczone przez urzyszkodnik Zobacz posta
    Wlasnie chodzi o to, ze forum tutaj uparcie twierdzi, ze Olek jest panaceum na wszystko.
    A nie jest.
    Tak samo każdy ma prawo sie dziwić.
    Nie mam co nawet pisac i tłumaczyć. Byc zdziwionym to tak samo jak Wy popadacie w uwielbienie dla Olka. Wolno każdemu...
    Sąsiad ma samsunga. On tez robi dryń dryń.
    A ja w kotlecie zostanę przy ff. I lampie na body. Z reszta lampe mam zawsze do człowieków...
    A co do kompakta...tez spokojnie event takim oblece
    Byle miał cokolwiek poza zielonym trybem. Ale szacunek dla odbiorcy mz wymusza...

Ale wiem jak to jest - wypożyczyłem i zapłaciłem za forda. Dostałem Skodę. Niby i to i to ma koła. Ale nie taka była umowa.
    Tyle ze jak podstawiono to juz wyboru nie miałem. Wziolem co było.
    Ale płaciłem konkretnie za forda. Taki przykład z zycia wzięty. Ot i Polska

A co do dr5000- czytałem. Fajny i konkretny gość.
    W torbie kostek ma d800 poza olkiem i cos tam jeszcze. I na zlecenie jak pisał dopiero Olka weźmie. I nie sadze zeby poszedł z jedna puszka, bo forum tak zaleca... Wiecej pytań nie mam.
    Znów zabrakło argumentów ?
    Znów brak polemiki tylko slogany ?
    ja też "wziolem" co było...
    Gzie Forum zaleca branie jednej puszki ?
    Kolego czytając te posty mam wrażenie że jesteś albo oderwany od rzeczywistości albo nie czytasz tego co ludzie tu piszą....
    Sam pamiętam kilka postów gdzie ludzie piszą że jedno body to mało...
    Zacytować czy to nie ma sensu ?

może chodziło Ci o jeden slot a nie jedno body ? To nie do końca to samo...

Wlasnie chodzi o to, ze forum tutaj uparcie twierdzi, ze Olek jest panaceum na wszystko.
    Przeczytaj kilka postów wyżej zanim zaczniesz pisać głupoty. Zacytować ? wytłuściłem poprzednio choćby swą wypowiedź jak i teraz

Nie ma sprzętu idealnego do wszystkiego - warto to zrozumieć każdy ma jakieś wady albo zalety i przewagi nad innym.
    podałem nawet przykłady, gdzie bez Wysokiego ISO ani rusz. Choćby ptak w locie w nędznych warunkach oświetleniowych na długiej ogniskowej, albo repo na ulicy w zastanym nędznym świetle.

I teraz napisz czy przegapiłeś takie wypowiedzi celowo, pisząc, zę na tym forum tweirdzi się że Olek to panaceum na wszystko ?
    Tworzysz sobie swoje sztuczne tezy z którymi polemizujesz. Polemizujesz to nawet za mało powiedziane bo gdy zachęca się Ciebie do dyskusji na argumenty to dziwnie milkniesz.. albo podajesz jakieś głupoty w rodzaju "spróbujcie wyzwalać bezprzewodowo lampy"

Cieszę się że Twój sąsiad ma Samsunga. Skoro masz tak olbrzymią wiedzę podziel się nia. Chętnie posłucham, podyskutuję, może mnie przekonasz. Co powinienem wybrać do swej pracy. Bo na razie tylko rzucasz slogany a brakuje konkretów i argumentów Co wybrać do moich potrzeb ( pytania zadałem Ci wcześniej )

Czy jednak nie... Brakuje wiedzy i argumentów ? Czy wszystkie argumenty masz na zasadzie
    "spróbuj w czymś innym niż FF wyzwalać lampy bezprzewodowo ? "

Bardzo szanuję polemikę z kimś kto ma inne zdanie i argumenty czego nie mogę powiedzieć o przeciwnej sytuacji - gdy argumentów brak albo są śmieszne i oderwane od rzeczywistości.

To bardzo łatwy sposób aby wyłapać i odróżnić tych, którzy rzeczywiście wiedzą co mówią od tych co powtarzają zasłyszane lub wyczytane w internecie slogany, ale gdy pociągnie się ich za język już nie bardzo potrafią odbić piłeczkę...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

A nie jest.
    Jest, jest. Podobnie jak Nikony, Pentaxy, Soniacze a nawet Canony. Tylko jeszcze dodatkowo jest mały.
    Nie mam co nawet pisac i tłumaczyć. Byc zdziwionym to tak samo jak Wy popadacie w uwielbienie dla Olka.
    Uwielbiać to można kobietę. Ewentualnie mężczyznę. Aparat, podobnie jak kozę, uwielbiać jest niezdrowo

A tak na marginesie, z tymi statywami i wpadaniem do kościoła kilka dni przed ślubem, to Ty długo tak nie pozarabiasz. Tak się nie da

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Mysle ze spokojnie to co robi broni sie jakos choc uniósł sie chłopak bardzo po moim "zdziwieniu".
    Nie uniosłem się czekam na polemikę i argumenty ale jakoś nie dajesz się namówić aby jakikolwiek podać. przykład co wybrać, dlaczego ? czemu lepsze ? co zyskam ? co stracę ?
    Piszesz natomiast "dryyń dryyń ford samsung" co zdecydowanie przekonuje do Twej tezy. Jest jakaś w ogóle bo nie bardzo czuję co proponujesz mi wybrać jako narzędzie pracy

Z całym szacunkiem ale piszesz jak pijane dziecko we mgle. Stawiasz tezy, które tu nie padają, na żadne pytanie nie potrafisz odpowiedzieć.
    Piszesz o jakimś panaceum na wszystko, o nakazie zabierania jednej puszki itp itd. Ty cokolwiek tu czytasz czy nie masz takiej potrzeby ?
    Tylko siadasz i piszesz bez względu na to co Ci ludzie odpiszą?

pisanie o jakims jednomyślnym twierdzeniu na Forum składającym się z 16 000 użytkowników - też są dość odważne nawet gdy aktywna jest tylko mała część tych ludzi

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Jest, jest. Podobnie jak Nikony, Pentaxy, Soniacze a nawet Canony. Tylko jeszcze dodatkowo jest mały.
    Ja nie rozumiem po co jeszcze ta dyskusja. Jest od cholery ślubów w Sieci z OMDików, jest ten Gulio (Panny slut) a więc da się. Koniec!
    A że ktoś przez całą digi-foto karierę trzepie Najkonem, niech trzepie. Ciekawe ile czasu wytrzyma mu/jej kręgobus by mazać tło 200/2VR.

Uwielbiać to można kobietę.
    O, to to! Optyczne wrzucili dziś przykładowe zdjęcia z makro Zeissa'a
    Drugiej części nie skomentuje, jedź do Petry, może się zakochasz

A tak na marginesie, z tymi statywami i wpadaniem do kościoła kilka dni przed ślubem, to Ty długo tak nie pozarabiasz. Tak się nie da
    Że niby takie próby z chórem kościelnym na dobę przed zulu?
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Tak jak z sąsiadem ktory ma starego np sAmsunga i stara sie udowodnić ze iPhone 5 to dokładnie to samo. Przeciez w zasadzie ma racje. Oba dzwonią...dryń, dryń. Tyle ze to jednak nie to samo...
    Ooo.. apple fanboy - plonk! :P

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

urzyszkodnik
    Gość

Uśmiałem sie moze to niezbyt uprzejme, ale cóż
    Ale wiadomo - to tylko forum pieniactwo to nasz sport narodowy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Co według Ciebie powinienem wybrać zeby Cię to nie dziwiło ?
    No kurna... średni format. Najlepiej coś pokroju H5D-60 :P
    Dobrze ktoś napisał amatorze z Pcimia (Dolnego, bo ci z Górnego to przynajmniej coś z APS-C używają) :P

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Bez sensu rozmowa ale i tak z braku sensownych zajęć czytam przy kawie.
    To jest ta subtelna roznica pomiędzy małomiasteczkowym klimatem a normalnym zyciem.
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta

Dobas
    , ty amatorze z Pcimia!
    Obecnie moim najlepszym aparatem jest E-PL1. Wioska, w której mieszkam jest 7 krotnie mniejsza niż wspomniany Pcim. Zrobiłem sobie kawę i ja (tak, mam prąd). Rozmyślam. Jeszcze nie wiem do jakich wniosków dojdę, ale po pierwszym łyku nie wygląda to dobrze. Chyba się na kawie nie skończy
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Awatar Boa
    Mieszka w
    Luboń/k.Poznania
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Uśmiałem sie moze to niezbyt uprzejme, ale cóż
    Ale wiadomo - to tylko forum pieniactwo to nasz sport narodowy
    Dasz nam link do Twojej strony www, galerii, fotobloga, czegokolwiek, gdzie będę mógł zobaczyć Twoje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Karolu,

abo sie spic ze smutku,
    abo wylaczyc kompa i komore, wziac epla i w przyrode,
    polecam to drugie.

pozdroofka!

PS
    Dajcie szkodnikowi spokoj, niech se cyka tym ff z lampa, 'komu, to Panie przeszkadza?'
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.