Strona 29 z 79 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 786

Wątek: Przejście z FF do m43

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Odp: Przejście z FF do m43

Zdjęcia nie są do obejrzenia, oberzeli Ci którzy za nie zapłacili. Mogę Ci powiedzieć, że nic wielkiego, zadne mecyje, zawsze jednak sporo w nich światła i takiego jego wykorzystania i modelowania bym mógł sobie poradzić z matrycą z E1 w tamtych latach. Po latach z filmami iso 100/200/400/800 nie bylo wiekszych problemów. Oczywiście, że D700 jest o niebo lepsiejszy, znam jednak takich co ukiszą każdą fotkę każdym aparatem i szkłem. Ja tam zrobię każde wesele nawet pudełkiem po butach. Telent czy cuś??

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

Naprawde uważacie że sprzęt jest taki ważny ?

Z dedykacja dla onanistów sprzętowych
    Ostatnio edytowane przez wuzet ; 5.04.14 o 04:13

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    plastykę
    Tu sie nie zgodze, jezeli juz mowimy o tym czyms, to zdecydowanie nie mk2 tylko mk1.

Chomski,
    Jak ja Cie lubie tylko sie nie denerwuj!

pozdroofka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Tu sie nie zgodze, jezeli juz mowimy o tym czyms, to zdecydowanie nie mk2 tylko mk1.
    Widzę, że ten mit może konkurować jedynie z mitem matrycy w E-1
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar PanMarecq
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Zdjęcia nie są do obejrzenia, oberzeli Ci którzy za nie zapłacili. Mogę Ci powiedzieć, że nic wielkiego, zadne mecyje, zawsze jednak sporo w nich światła i takiego jego wykorzystania i modelowania bym mógł sobie poradzić z matrycą z E1 w tamtych latach. Po latach z filmami iso 100/200/400/800 nie bylo wiekszych problemów. Oczywiście, że D700 jest o niebo lepsiejszy, znam jednak takich co ukiszą każdą fotkę każdym aparatem i szkłem. Ja tam zrobię każde wesele nawet pudełkiem po butach. Telent czy cuś??
    Myślałem,że jak już kolega tak odważnie atakuje innego kolegę to jednak ma na swój argument jakieś zdjęcia,skoro zrobiłeś 100 wesel samym e-1, to myślałem,że fotografia jest Twoją pracą z której się ciągle utrzymujesz,a skoro tak, to powinieneś raczej mieć jakieś fotki na jakiejś własnej stronie internetowej...a klient klientowi nierówny.

Najmądrzejsza jest tu wypowiedź Fatmana z tematu w którym testował Em-5,brzmiała ona mniej więcej tak,że wszystkim da się zrobić ślub,niektórymi aparatami po prostu jest łatwiej,przyjemniej,mniej się człowiek denerwuje i ma więcej czasu dla siebie a nie tkwi w obróbce. Na tym kończę mój udział w tym wątku, niczego więcej z tych dyskusji się nie dowiem .
    Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PanMarecq Zobacz posta
    Najmądrzejsza jest tu wypowiedź Fatmana z tematu w którym testował Em-5,brzmiała ona mniej więcej tak,że wszystkim da się zrobić ślub,niektórymi aparatami po prostu jest łatwiej,przyjemniej,mniej się człowiek denerwuje i ma więcej czasu dla siebie a nie tkwi w obróbce. Na tym kończę mój udział w tym wątku, niczego więcej z tych dyskusji się nie dowiem .
    Kwestia przyjemności robienia czymś jest kwestią związaną z danym osobnikiem. I o ile pamietam to Fatmanowi nie chodziło o jakość tylko głownie w ergonomia obsługi (dla niego). Ale mogę się mylić.. nie pamiętam dokładnie.
    Myślisz, że ci co zarzucili 5dMK1/2/3 na rzecz E-M1 to chcieli sobie na złość zrobić i utrudnić?

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Robiłem ślub jednocześnie bezlusterkowcem i Canonem 5DII. Obróbka zdjęć z obu tych aparatów zajęła mi mniej więcej tyle samo czasu. Nad Canonem może nawet ślęczałem dłużej, bo jakoś było trzeba ukryć syf wyłażący z cieni. W zastanym świetle przyjemniej pracowało mi się bezlusterkowcem, z kolei z lampą lepiej lustrzanką. Ale to tylko zasługa braku lamp dostosowanych wagą i rozmiarem do małych korpusów oraz problemów z komunikacją między akcesoriami różnych systemów.

Wszystkim da się robić kotlety, a najlepiej tym, do czego jest się przyzwyczajonym. Mi zaś odzwyczajenie się od lustrzanki nie zajęło ani minuty
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Myślałem,że jak już kolega tak odważnie atakuje innego kolegę to jednak ma na swój argument jakieś zdjęcia,skoro zrobiłeś 100 wesel samym e-1, to myślałem,że fotografia jest Twoją pracą z której się ciągle utrzymujesz,a skoro tak, to powinieneś raczej mieć jakieś fotki na jakiejś własnej stronie internetowej...a klient klientowi nierówny.

Parę dni zlecialo.
    Nikogo ani niczego nie atakuję, skąd taki wniosek??
    Mam sporo fotek weselnych w plikach i na filmach sporo. Nie pokazuje ich ponieważ nie mam na to zgody ludzi widniejacych na fotkach.
    Strona internetowa? Jaka strona?? Tutaj jest wieś podkarpacka, tutaj szwagier robi za stronę internetową, nikt się nie cyca ze stronami, fochami i zdjęciami plenerowymi w starych fabrykach. Tu się jeździ do Krasiczyna, Łańcuta, lub arboretum w Bolestraszycach. Za fotki w starej fabryce można w zęby dostać. To tak troszkę pół żartem, pół serio. Na szczęście dwa lata temu przekazałem dorobek kotleciarski i spokojnie pracuję na jednym etecie. Lata panie, szkoda życia na chałę.
    p.s. E1 (mam ich dwa po dzień dzisiejszy) to tylko pewien fragment moich kotleciarskich doświadczeń. Na pewnym etapie się sprawdzał, bo musiał. Fotki, szczególnie plenerowe, do dziś wyglądaja bardzo przyzwoicie. Choć taki D700, jak pisałem, dużo lepsiejszy.
    p.p.s. ludzie myślą, że istotą fotografii jest aparat, ci bardziej doświadczeni dostrzegaja wagę szkła. Istotą fotografii zaś jest światło. Jeśli się go wykorzysta, lub dostarczy na plan można focić nadal E1.
    p.p.p.s. do tematu dwa słowa, nie wyobrażam sobie dźwigania D700 + Sigma 24-70/2,8 na spacery po lesie, wolę Nexa 5N, najczęściej "koło chałupy" zabieram Sony RX100, daje radę we wszystkim. Każde wesele bym tym maleństwem obleciał.
    Jak mnie najdzie na ptaszki to dźwigam E3 (dobra stabilizacja), bo mam 70-300 a na lepsze mnie nie stać i w zasadzie do swoich celów nie potrzebuję. Kiedyś kupię 50-200 Zuiko, jak będzie po 500zł.
    Mam pięć luster i kompakta i w pracy lusto i bezlustro. Niektóre stare, inne nowoczesniejsze i każdym focę z przyjemnością.
    W sumie wystarczyłoby teraz mieć Pena, Nexa, czy RX100, jeśli kto nie chce zbierać staroci i dźwigać szpeji, dla celów amatorskich aż nadto. Jak się kto uprze i znajdzie zastosowanie, to można i FF za szklarnią jak lufy czołgów, tylko ilu z nas tego porzebuje??

Awatar Boa
    Mieszka w
    Luboń/k.Poznania
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Tak trochę ni z gruchy, ni z pietruchy... od wczoraj jest u mnie w jednej torbie EM-1 +12-50 +45/1.8 (za chwilę będzie jeszcze 17/1.8 a później 75/1., wraz z D700+35/1.8+85/1.8+50/1.8+28-85+19-35+SB900+parę pierdół :P
    Póki co się nie gryzą, ale mam nadzieję, że EM1 jeszcze w tym sezonie wygryzie dziarskiego dziadka D700 na rzecz EM5, a jak dobrze pójdzie to nawet na rzecz swojego bliźniaka

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    To słowo powinno być wyklęte na forum!
    to cos od plasteliny ?
    Może trzeba wygwiazdkować jak wszelakie wulgaryzmy ?