A ja sie wstrzele z innym programem na poczatek.
Photivo-Czy to rawy czy jpg on se poradzi.Darmo,dobry,rozbudowany,czego wiecej chciec.
Napewno go nie uzywaliscie,a szkoda.
A ja sie wstrzele z innym programem na poczatek.
Photivo-Czy to rawy czy jpg on se poradzi.Darmo,dobry,rozbudowany,czego wiecej chciec.
Napewno go nie uzywaliscie,a szkoda.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 1.01.14 o 19:32
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Ja sobie nabyłem LR5 i Elements 11, jestem zadowolony, mam wszystko i tak jak poprzednicy LR mimo, że w wersji angielskiej jest intuicyjny, system Mac
---------- Post dodany o 18:43 ---------- Poprzedni post był o 18:27 ----------
Tak jak napisał Alnico, zarejestrować sie w Adobe, pobrać wersje 30-to dniowe i powalczyć, z tego co pamiętam pod Win powinno być w wersji Pl (moge sie mylić). W necie znajdziesz mnóstwo filmików co i jak.
Pozdrawiam
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
To prawda. Sam też czasem korzystam z funkcji autokorekcja koloru, bądź autokontrast. Autokorekcja koloru zazwyczaj trafnie wpływa na balans bieli w plikach jpg. Co do ręcznej korekcji polecam to robić na powielonej warstwie. Czyli wpierw (najprościej, najszybciej) z klawiatury: Ctrl+j, następnie zastosować filtr i póżniej suwakiem (w okienku warstwy) wybrać w procentach od 0 do 100 jaka ma być "siła" (czyli krycie warstw) danego filtru, korekcji. Efekt od razu widać na zdjęciu. Na koniec scalamy warstwy i to wsio.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dzisiaj porobiłem sobie trochę RAWów. Dzień był ciemny i pochmurny, więc materiał do ćwiczeń dobry. Zaimportowałem te zdjęcia w Olympus Viewer i od razu je widzę - to jest to wywołanie?
Czy one są wywołane przy takich samych parametrach jak towarzyszący im ipg?
Wiele elementów, które próbuję zmieniać, bardzo długo jest przetwarzanych - czy to uroda tego programu, czy tak jest wszędzie?