Może przez wetransfer?
Może przez wetransfer?
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
DropBox, Box... Możliwości masz wiele.
Aby cofnąć operację własnego balansu bieli wybranego pipetą (ACR w PSE) masz aż 2 możliwości. Tradycyjny skrót Ctrl+z albo wybrać (rozwinąć różne możliwe WB dla określonych warunków oświetleniowych) w oknie ACR tam gdzie pisze Balans Bieli i wybrać: Jak na ujęciu. (zalecałbym tę drugą metode: Jak na ujęciu - wracasz wtedy na pewno do WB jakie zmierzył aparat)
Jeśli chcesz się upewnić, że to działa to przed kliknięciem pipetą zapamiętaj jakie wartości miały suwaki balansu bieli (temp. i tinta) i jakie po, chociaż zmiany kolorystyczne zazwyczaj od razu widać na podglądzie zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 4.01.14 o 20:39
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Ale mi chodzi o co innego. Algorytm postępowania aby ta pipeta zadziałała. Jeśli klilkam na pipetę, a później na zdjęcie i nic sie nie dzieje, to znaczy, że jeszcze coś powinienem zrobić. Jako argument, że nic się nie dzieje, podaję że nie można tego cofnąć [niektywny klawisz cofania, bo nie było żadnej nawet niezauważalnej zmiany].
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Nic się nie dzieje. Wylewam farbę, zmienia mi kolor - mogę cofnąć, klikam gumkę, wycieram zdjęcie - mogę cofnąć, klikam na pipetę, klikam na zdjęcie nic się nie dzieje - pewnie jeszcze coś trzeba zrobić co dla Was jest oczywiste. Mogę klikać na czarne, na białe - bez różnicy.
U mnie ACR tak wygląda:
Może wstaw zrzut ekranu aż ciekawym czy się tyle pozmieniało (klawisz cofania mam na myśli)
Edit.
Cos mi sie zdaje, ze ty w PSE działasz, a nie w ACR.
Balans Bieli zmienia sie w pliku .orf w wtyczce ACR i o tym wszyscy pisali wcześniej.
Edit2
Pipeta WB znajduje się nad zdjęciem i jest akurat w tym załączonym powyzej zdjęciu wciśnieta.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 4.01.14 o 21:01
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Wy jestescie w roznych pokojach.Jeden jest w ACR a drugi juz w programie.
Wybierz pipete w Acr i tym narzedziem najedz(pipeta) na dany punkt i wtedy kliknij
W programie wybierajac pipete i wskazujac wyswietla Ci sie skladowa np R 220 G25 B150-tam juz masz tylko info o kolorze To nie jest akcja ,ktora mozna cofnac tylko informacja do myslenia czy trzeba cosw zmienic czy nie.
Pisze na slepo bo nie mam dostepu juz do tego programu.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 4.01.14 o 21:09
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie