Raz tak na szybko chciałem podglądnąć i pokasować ORFy w OV i też miałem takie problemy z kasowaniem (komunikat, że otwarty w innym programie chociaż nie był). Nie usiłowałem już dojść dlaczego, użyłem innego programu![]()
Raz tak na szybko chciałem podglądnąć i pokasować ORFy w OV i też miałem takie problemy z kasowaniem (komunikat, że otwarty w innym programie chociaż nie był). Nie usiłowałem już dojść dlaczego, użyłem innego programu![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
OV jest jaki jest...nie ma co wybrzydzać nad darmowym programem (oczywiście wolałbym by był szybszy). Jak pisaliście...bicia piany nie było...i Wasza pomoc przydaje się innym użytkownikom.Sam "powróciłem" do przetestowania LR i APE12. Kiedyś testowałem LR w wersji 2 lub 3 i nie przypadł mi do gustu. Obecna 5 też nie. Natomiast jestem zaskoczony wersją PSE12 - w stosunku do używanej 9 widzę sporo zmian w interfejsie - wygląda mi na przyjazny program ( ale może dlatego ,że używam 9 a i że wcześniej PS). Ja nie potrafię ogarnąć LR, mimo, że całkiem dobrze pracuje mi się Capture One.
Wypróbuj PSE...![]()
Ostatnio edytowane przez alvent ; 2.01.14 o 21:27
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Sam nie otwierałem żadnych programów [przynajmniej przy tych próbach po restarcie] - być może są jakieś działające w tle [uruchamiane po starcie komputera].
Podejrzewam, jednak błąd w oprogramowaniu. Jeden plik daje się usunąć, następne już nie [jakaś pętla?]. Podobnie jak w sekcji środkowej są miniatury to z PKM można usuwać [jest to trochę bez sensu, bo nie po to wyświetlam całe zdjęcie, aby mu się przyjrzeć, a później miałbym wyszukiwać wśród małych i usuwać. Z kolei nie usuwa miniaturek umieszczonych na górnej belce]. Jest w tym jakaś powtarzalność [choć karkołomna].
Podejrzewałem jeszcze program antywirusowy [NOD, ale chyba nie]. Drugie podejrzenie, że coś przestawiłem dziwnego w opcjach [ale chyba też nie, bo takie rzeczy powinni programiści przewidzieć].
Zostaje przeinstalowanie OV, o ile wszystko inne jest w porządku.
---------- Post dodany o 21:02 ---------- Poprzedni post był o 20:51 ----------
Tym bardziej bym go odinstalował, wyczyścił rejestr, sprawdził czy w zainstalowanym katalogu coś zostało ( domyślnie to będzie > C:\Program Files (x86)\OLYMPUS\OLYMPUS Viewer 3 ) i jeśli tak - usunął wszystko. Po tym ponowna instalacja.
Ostatnio edytowane przez ahutta ; 2.01.14 o 22:35
The question is, who cares?