Witam serdecznie. Od kilku dni jestem świeżym użytkownikiem olympusa ( przesiadka z nikona d700) Chciał bym dokupić pierścień dla omd m-5 i tu pytanie o podpowiedź jaki model najlepiej sprawdził by się. Dzięki za podpowiedź.
Witam serdecznie. Od kilku dni jestem świeżym użytkownikiem olympusa ( przesiadka z nikona d700) Chciał bym dokupić pierścień dla omd m-5 i tu pytanie o podpowiedź jaki model najlepiej sprawdził by się. Dzięki za podpowiedź.
Tu nie ma filozofii, praktycznie kazdy bedzie OK, jesli o macro chodzi
O ile pamietam, to rowniez ze szklami nie makro i ostrzeniu na nieskonczonosc nie ma wiekszych problemow na olku.
Jak nie zapomne to sprawdze w domu, bo praktycznie nie uzywam nieskonczonosci do ostrzenia
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Tak, wszystko normalnie działa - sam mam adapter m42 -> M4/3 i ostrzy również w nieskończoność, ale z tego co pamiętam na aukcji była o tym mowa.
Ja mam troszkę inne pytanie - czy jest taki adapter, ale z potwierdzeniem ostrości? Jak to się sprawdza? Na ile jest ono dokładne? Ile kosztuje?
Pozdrawiam!
Z ostrzeniem na nieskończoność nie będzie problemu z żadnym lustrzankowym obiektywem, że względu na mniejszą odległość bagnetu od matrycy. Co do adapterów z potwierdzeniem ostrości, to bardzo długo szukałam i na nic takiego nie trafiłam, ale jakby ktoś wpadł na jakiś trop, to byłoby super![]()
W e-p1?
Powiekszyc nie mozesz?
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Ah sorry - zapomniałem o tytule tematu :P
realnasty Masz soft 2.0? Podobno (chodź nie wiem czy to prawda) 2.0 w E-M5 dodaje Iso 100 i Focus Peaking, albo peaking dodany zostanie w kolejnym numerku - już nie pamietam co tam pisali na m4/3 rumors)
Ostatnio edytowane przez Nazwa_Uzytkownika ; 14.02.14 o 20:21