Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzięki pomogło jeszcze nie wiem jak z tym kadrowaniem...
Jak wykadrujesz w programie, eksportuj zdjęcie. Ono powinno trafić do folderu Olympus Viewer. Ten folder program sam zakłada i tam są zgrywane fotki np. z aparatu.
Ale jeśli będziesz edytował fotę z innego folderu, też wyeksportuj i ona w folderze zostanie po edycji.![]()
Dziwnie tak, jak obrabiałem foty z nikona w vnx2 to po wykadrowaniu zostawało mi tylko wykadrowane zdjęcie...dzięki za pomoc
Podczas obróbki, gdy próbuje zapisać "zapisz kopie" program zawiesza się i w rezultacie trzeba go zamknąć. Odinstalowałem, zainstalowałem na nowo - to samo. Nawet bez obróbki, jeśli przeglądane zdjęcie chcę zapisać jako kopię jest to samo. Pojawia się struktura katalogów i natychmiast zawiesza. Dotyczy to też najzwyklejszych "jpg". Możecie sprawdzić czy u Was też tak jest - może nie powininem aktualizować oprogramowania to byłoby lepiej.
Mam OV2. Ciekawe? Mnie tak robi, tylko wtedy jak chcę zapisać w folderze razem ze zdjęciami obrabianymi w innych programach, więc muszę mieć osobny folder na zdjęcia z OV i nie ma wtedy żadnych konfliktów.
Druh Synchro dwie Smieny dawno sprzedane. Zenit E w szafie. W cyfrze Olympus SZ-30 MR do robienia filmików i do noszenia w kieszeni, E 420 z kitem 17,5-45 mm zepsuł się, więc zastąpił go M 10 tez z kitem większym . Jeżdżę Laguną z 1998 roku.Mniej znaczy więcej.
Czy "redukcja zakłóceń" w Olympus Viewer 3 to to samo co "odszumianie"?
"Filtr zakłóceń" - tak.
Nie wiecie czy w Olympus Viewer można łączyć zdjęcia, kt. nie są zrobione w trybie panoramy? Na razie nie mogę znaleźć takiej opcji.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.