“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Skoro:
a) komputer jest w domenie
b) nie wiesz co to znaczy
to mam nieśmiałe podejrzenie, że nie jest to Twój komputer, tylko sprzęt firmowy wpięty do domeny, czyli "takiej struktury, która pozwala grupowo zarządzać wszystkimi i wszystkim". W takiej sytuacji możliwe, że administrator owej domeny nałożył jakieś ograniczenia/uprawnienia, które nie pozwalaja na wykonanie jakichś operacji.
Podsumowując porozmawiałbym z administratorem. Najlepiej weź chipsy i piwo i się z nim zaprzyjaźnij, wtedy jest dużo łatwiej cokolwiek załatwić.
The question is, who cares?
Coś kojarzę, że tez miałem problemy z nowsza wersją RawTherapee na Win7 64bit (nie pamiętam juz jaka to wersja była). Jeśli Ci się jeszcze chce kombinować to odinstaluj ten program, a zainstaluj może tą wersję co ja mam 4.0.8.10 : link Po zainstalowaniu wejdź w opcje i zmień język interfejsu na PL.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dobrze podejrzewasz, administrator jest zaprzyjaźniony, żadnych blokad nie ma. Choć jak to administrator nie lubi, jak ktoś inny ma rację. Twierdzi, że taka rzecz jest niemożliwa, po czym okazuje się, że ... jest możliwa.
Swego czasu nie mogłem zaktualizować AutoMapy. Godzinę wgrywały sie wszelakie pliki, wszystko popychałem i gdy już aktualizacja wykazywała 100% wyskakiwała z programu. Zwykle aktualizowałem tuż przed wyjazdem [czytaj 0 24, a wyjazd o 6], w końcu jeździłem na starej wersji. W helpie AM powiedzieli, aby wyłączyć na czas wgrywania Zaporę Windows i antywirus. Powiedziałąm to administratorowi, a on kategorycznie zaprzeczył że tak może być. Po wyłaczeniu czasowym zapory i antywirusa AM wgrała się bez problemu.
Tu jest taka masa zależności, że chyba nikt nie jest w stanie całości ogarnąć.
Ostatnie powiększanie partycji poszło bez problemu, ale oprogramowanie ESRI zauważyło jakoś tą ingerencję i musiałem ponowić wypożyczenie.