Strona 82 z 105 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1050

Wątek: Gatki popRAWkowe gadki truizmy wszelakie

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Po zakończonym głosowaniu dyskusja nie ma sensu.
    Po pierwsze nikogo to już nie interesuje. To tak jak dyskusja o kandydatach po wyborach prezydenckich. Po drugie, to po glosowaniu ludzie mogą się poczuć jakoś związani z pracami na które głosowali i łatwiej będzie o przepychankę i emocje niż o merytoryczną dyskusję. ...
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    ...Jak pisze fret, po głosowaniu wybierający nie będzie chciał dyskutować na temat swojego wyboru . Tym bardziej jeśli ten wybór nie był dobry.
    Wartością dyskusji przed głosowaniem jest to, że uczy mniej "świadomych" zwracania uwagi na szczegóły podczas oceny prac. ...
    Uważam, że dyskusja po głosowaniu ma sens i bardziej widziałbym tu dyskusję w temacie obróbki pomiędzy autorami prac w popRAWce.
    Jeśli np. ktoś kto zajął dalsze miejsce (choć niekoniecznie) chciałby się czegoś konkretnego dowiedzieć w temacie obróbki (w jaki sposób otrzymać dany efekt) nie wiem czy powiedziałby, że dyskusja po głosowaniu nie ma sensu ?

No chyba, że mamy dyskutować o gustach, kto dlaczego na daną prace głosował, na jaką powinien głosować, itp. (to po głosowaniu dyskusja rzeczywiście nie ma sensu)

Dla mnie jest nie do przyjęcia (w trakcie trwania głosowania) sugerowanie głosującym, dlaczego nie powinien głosować na daną pracę, a na inną tak. Inaczej tego nazwać nie mogę.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 25.01.20 o 16:30
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez A56 Zobacz posta

Tak uczciwe, bo każdy ma oczy i widzi na co głosuje.
    Każdy ma oczy, to fakt, ale czy widzi na co głosuje? Popatrz na oceny w galerii Moim zdaniem dyskusja wszystkim by zrobiła dobrze, oceniającym i ocenianym. Teoretycznie takiemu robieniu dobrze mogłyby służyć wątki z oceną zdjęć, ale tam ocenianie polega głównie na tym, że jak kogoś lubię, to mu słodzę bez opamiętania.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar A56
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria
    Każdy ma oczy, to fakt, ale czy widzi na co głosuje? Popatrz na oceny w galerii Moim zdaniem dyskusja wszystkim by zrobiła dobrze, oceniającym i ocenianym. Teoretycznie takiemu robieniu dobrze mogłyby służyć wątki z oceną zdjęć, ale tam ocenianie polega głównie na tym, że jak kogoś lubię, to mu słodzę bez opamiętania.
    Zgadzam się z tym, że dyskusja zrobi dobrze, ale po głosowaniu. Jeżeli przed głosowaniem to nie głosujemy i wtedy też będzie dobrze.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Dla mnie jest nie do przyjęcia (w trakcie trwania głosowania) sugerowanie głosującym, dlaczego nie powinien głosować na daną pracę, a na inną tak.
    Czy mógłbyś podlinkować post, w którym ktoś sugeruje wskazywanie, na którą pracę głosować? Wytykanie ewidentnych baboli to jednak coś innego jednak zgodnie z opinią, że każdy ma oczy i widzi na co głosuje, wskazywanie błędów nie powinno mieć wpływu na oczy oceniającego.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar A56
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    105
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Czy mógłbyś podlinkować post, w którym ktoś sugeruje wskazywanie, na którą pracę głosować? Wytykanie ewidentnych baboli to jednak coś innego jednak zgodnie z opinią, że każdy ma oczy i widzi na co głosuje, wskazywanie błędów nie powinno mieć wpływu na oczy oceniającego.
    Helmuth, na miłość boską nie psujmy tego co tak dobrze działa. Nie tłumaczcie komuś że źle widzi i powinien patrzeć oczami GURU. Nie uszczęśliwiajcie ludzi na siłę. Nie trzeba wskazywać na którą pracę głosować, wystarczy to co kiedyś zrobiono z moją pracą. Pisano jaka to zła praca i otrzymywała od tej pory mniej głosów. Sugerowano się tymi opiniami. I tak chcesz prowadzić tą zabawę?
    A skąd pewność że ktoś złośliwie się nie wypowie o pracy, by zwrócić uwagę na swoją. Dajmy temu spokój i bawmy się dalej. Jeżeli skrypty nie pozwalają na wstawianie punktów, to niech wygrywa ta praca, która ma najwięcej głosów i ma dużo "baboli" ale nikt o tym w czasie głosowania nie pisnął ani słowa.

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Czy mógłbyś podlinkować post, w którym ktoś sugeruje wskazywanie, na którą pracę głosować? ...
    Ale takie posty by się pojawiły w popRAWce gdybym się zgodził na dyskusję o pracach podczas głosowania. W to nie wątpię, tak samo jak pojawiły by się posty na które prace nie głosować, (te z błędami technicznymi) przecież to jest oczywiste.

Helmuth naprawdę chociaż na próbę chciałbym abyś poprowadził chociaż z 3 popRAWki, gdzie będzie zgoda na dyskusję o pracach w trakcie głosowania.
    Pierwszy zabiorę głos i będę bardzo szczery, wskażę najlepszą pracę (np. swoją ) i z z 5, 8, czy 10 prac na które moim zdaniem bym nie zagłosował (oczywiście to uzasadnię, czy słusznie, czy ja wiem czy to ważne, jak dyskusja to dyskusja)
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 25.01.20 o 16:57

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    ...
    Jeśli np. ktoś kto zajął dalsze miejsce (choć niekoniecznie) chciałby się czegoś konkretnego dowiedzieć w temacie obróbki (w jaki sposób otrzymać dany efekt) nie wiem czy powiedziałby, że dyskusja po głosowaniu nie ma sensu ?

...
    To czemu praktyka jest taka, że nikt nie pyta? Zakazu chyba nie ma... Poza tym pytanie, to nie do końca dyskusja, a dyskusji nie będzie, bo po głosowaniu wszyscy zainteresowani konkursem są już okopani na swoich pozycjach.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Od postu 685 i strony 69 do postu 817 i strony 82 trwa dyskusja. Sorry, ale ja wyłączam subskrypcję tego wątku. Jak będzie ustalone w jaki sposób mamy się bawić w swojej piaskownicy to zdecyduję czy zabrać samochodzik i wiaderko czy też dołączyć do grupy z łopatką.
    Na razie znikam z tego wątku baaaj
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    Nie było to skierowane do mnie.
    Pozwolę sobie jednak opisać swoje wrażenia po jednej z edycji poprawki.
    Zostało otworzone głosowanie. Mam konkretnie na myśli głosowanie 21/2019.
    Prac było trochę . Głosowanie ruszyło. W tym wątku ruszyła oprócz głosowania także dyskusja o pracach. Kolega Bodzip (mam nadzieję że nie poczujesz urazy że wspominam o tobie ) napisał post iż " przegra przez głupotę " . Przyznam szczerze że wtedy domyśliłem się która jest jego praca ( moje domysły okazały się zresztą słuszne ). Pan bodzip bardzo dobre foty tutaj zapodaje, raczy nas wskazówkami i po napisaniu tego posta domyśliłem o jakim błędzie pisze. No że taki fachowiec pisze iż popełnił babola , to zajarzyłem która to jest jego praca .
    Prowadzący andtor2 wydaje "przeciek ". W tym ile jest prac bez głosu. User henry1 ( też mam nadzieję że poczujesz urazy do mnie że wspominam o tobie tutaj) , pisze że zagłosował na prace które nie mają głosu. Oczywiście to w żartach napisane, ale następny post andtora2 informuje nas że nie ma pracy bez głosu.
    Mam pytanie więc czy naprawdę uważacie że jakakolwiek dyskusja pod głosowaniem ma sens? To tylko zabawa ( według mnie). Czy inni użytkownicy forum nie kierowali się tymi wpisami , i jesteś kolego helmut pewien że te dyskusje nie będą mieć wpływu na głosowanie? To tylko jedna edycja poprawki którą zauważyłem i chciałem napisać o niej w odpowiedzi na twój post.
    Jestem na forum jakiś czas . I widzę że ta dyskusja zjeżdża na tory jak dyskusja o reputacji.
    W związku z tym mam propozycję aby po pierwsze nie było dyskusji o pracach pod głosowaniem, a także po drugie aby prowadzący już nie informował jaka jest różnica głosów między pracami i ile jest prac bez głosów czyli aby było bez przecieków.
    Ostatnio edytowane przez koronax ; 25.01.20 o 17:22

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    To czemu praktyka jest taka, że nikt nie pyta? Zakazu chyba nie ma... Poza tym pytanie, to nie do końca dyskusja ...
    Nie można powiedzieć, że nikt, jedna z ostatnich popRAWek: klik , a czemu tak rzadko, to już jakby nie do mnie adresowane pytanie. Nie raz starałem się zainicjować dyskusję z marnym skutkiem zazwyczaj to odpuściłem.
    Po pytaniu może się wywiązać dłuższa dyskusja, choć oczywiście niekoniecznie.

Cytat Zamieszczone przez koronax Zobacz posta
    ....W związku z tym mam propozycję aby po pierwsze nie było dyskusji o pracach pod głosowaniem, a także po drugie aby prowadzący już nie informował jaka jest różnica głosów między pracami i ile jest prac bez głosów czyli aby było bez przecieków.
    @koronax, to chyba raczej przypadek, że domyśliłeś się o jaka pracę chodzi.
    Henry1 zawsze pisze o swoim zerowym dorobku głosów i chyba się większość przyzwyczaiła.
    Jak będzie więcej głosów aby zrezygnować z tzw. przecieków to się zastosuję.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 25.01.20 o 17:39