Strona 18 z 105 PierwszyPierwszy ... 816171819202868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1050

Wątek: Gatki popRAWkowe gadki truizmy wszelakie

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Odp: Gatki popRAWkowe gadki truizmy wszelakie

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Doczytałem się, że w poprawce "nasze wizje" można wklejać fragmenty innych zdjęć i dorysowywać różne badziewia i efekty.
    Więc chciałbym wiedzieć czy dodawane fragmenty zdjęć muszą być moimi zdjęciami, czy dowolnego autora - co wg mnie jest nie w porządku.
    Zaznaczam, że ja dotąd korzystałem ze swoich zdjęć w montażach....
    Więc jak jest? sie pytam.
    Twórz, kombinuj, a będzie Ci dane!
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A moze zapytac tez mozna czy wklejajac mozna uzyc dowolnej metody juz opublikowanej czy moze to byc metoda calkiem jeszcze nieznana.Juz nie bede pytac w jakim programie to mozna zrobic i czy moze to byc jeden program czy dwa rozne.
    Najbardziej racjonalizatorskie, jest wklejanie obiektu z foty photoshopowej, do foty corelowej przy kryciu bykiem w trybie mnożenie, na super glu.
    ---
    edit:
    pisząc powyższy tekst, jawnie migam się od odpowiedzi.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Niby są, a tak naprawdę ich nie ma (tzw. "zmęczenie materiału")
    Zgaduj dalej, w obecnej edycji popRAWki są 2(dwie)prace... zmęczenie materiału?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    To chyba można było przewidzieć, że frekwencji dużej nie będzie. Trudno to nawet nazwać popRAW-ką.
    Ile było popRAW-ek w 2014r. takich pełnych zakończonych ? Chyba się nie mylę, że 4...wiem miałeś "przerwę" od Ciebie niezależną. OlyRulez też utknął.
    Nie ma sensu raczej tu o tym dyskutować.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 30.11.14 o 13:04
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Nie.To nie zmeczenie.Majac myszke tylko do retuszu mozesz zapomniec nawet o podchodzeniu do foty.A ilu ma odpowiednie narzedzia??Tego rodzaju poprawka to tylko dla tych co maja odpowiednie narzedzia ku temu.Ilu z nas ma piorko i tablet do retuszu??A ilu retuszuje tylko myszka i klawiatura,wybierajac z jakiegos "Triala"narzedzie,ktore akurat dopiero odkryli????
    Tego rodzaju poprawki to dla waskiego grona a nie dla ilosci wstawionych wlasnych propozycji.To temat w szkole na zajecia a nie na forum,gdzie 90% to napewno amatorzy.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Nie.To nie zmeczenie.Majac myszke tylko do retuszu mozesz zapomniec nawet o podchodzeniu do foty.A ilu ma odpowiednie narzedzia??Tego rodzaju poprawka to tylko dla tych co maja odpowiednie narzedzia ku temu.Ilu z nas ma piorko i tablet do retuszu??A ilu retuszuje tylko myszka i klawiatura,wybierajac z jakiegos "Triala"narzedzie,ktore akurat dopiero odkryli????
    Tego rodzaju poprawki to dla waskiego grona a nie dla ilosci wstawionych wlasnych propozycji.To temat w szkole na zajecia a nie na forum,gdzie 90% to napewno amatorzy.
    Tablet A5 to jakieś 300 PLN, a niektorzy przechwalają sie gdzie indziej, że oni tylko paluszkiem na tablecie obrabiaja...
    Mam tablecik razem z piórkiem i mało czasu i umiejętności oraz inne bieżące plany, ma także jck, para amatorów już sie znalazła z dysfunkcjami z innych powodów.

Jest substytut poprawki bez głosowania także... wieczorem coś nowego wrzucę.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 30.11.14 o 14:00
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Nie.To nie zmeczenie.Majac myszke tylko do retuszu mozesz zapomniec nawet o podchodzeniu do foty.A ilu ma odpowiednie narzedzia??
    Sądzę Mirku, że spora część z tej magicznej "50tki" aktywnych klubowiczów posiada tablety, popRAWka jest bardzo łagodna dla swoich uczestników,
    nie mniej bardzo chętnie zobaczyłbym tam prace ludzi np. Twojego kalibru. To szczególna edycja i myślę, że warto spróbować swoich sił.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Sądzę Mirku, że spora część z tej magicznej "50tki" aktywnych klubowiczów posiada tablety, popRAWka jest bardzo łagodna dla swoich uczestników,
    nie mniej bardzo chętnie zobaczyłbym tam prace ludzi np. Twojego kalibru. To szczególna edycja i myślę, że warto spróbować swoich sił.
    Łatwo łykasz dyrdymały. Tablet do dobrej obróbki jest tak samo niezbędny, jak profesjonalna puszka do zrobienia dobrych zdjęć. Jak się nie potrafi, to i cała technika współczesnego świat nie pomoże, a jak ma się talent, to się robi takie zdjęcia jakie robi Mirek obciachowym sprzętem Popłakałem sie ze śmiechu. Aparat się nie liczy, szkło się nie liczy, ale bez tabletu ani rusz Mirku, jesteś mistrzem autolansu
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Aparat się nie liczy, szkło się nie liczy, ale bez tabletu ani rusz
    Nie bardzo rozumiem, co Cie tak rozsmieszylo
    Nie, zebym bronil Mirka bo jestem w TWA. Pzeczytaj jednak posty do ktorych sie Mirek odnosi.
    Ma na mysli popRAWke, aktualna edycje. Nie liczy sie aparat, nie liczy sie szklo- zdjecie zrobil ktos inny i to bardzo dawno. Trzeba je odswiezyc, podretuszowac a tu tablet z piorkiem, o ktorym pisze Mirek, moza byc faktycznie przydatny.
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 30.11.14 o 20:30 Powód: literowka
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Rozśmieszyło mnie to, że Mirek szczyci się tym, że robi zdjęcia jakimś tanim Olkiem z kitem, ale nie uznaje obróbki bez tabletu. Może jednak jest jakiś obróbkowy Mirek osiągający świetne efekty bez tabletu i śmiejący się z ludzi używających tanich aparatów?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Nie mam tabletu,myszka nie retuszuje.Sa lepsi niech dzialaja.

Fret.Myslisz,ze potrzebny mi jest lans???Moze 40 lat temu,ale dzis?????Wskaz mi gdzie nabijalem sie z ludzi uzywajacych tanich aparatow.Raczej neguje ludzi uzywajacych drogich aparatow i nie wiedzacych nic o fotografi poza tym gdzie jest spus i jak karte wyjac i wlozyc do automatu aby odbitki zrobic.
    Cos czuje pod skora Fret,ze sie chyba we mnie zakochales,tylko z jakiego powodu.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 30.11.14 o 20:35