zabieram się z wami na tę wycieczkę
zabieram się z wami na tę wycieczkę
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Tramwaj wodny to najbardziej efektywna forma podróżowania po mieście. Po wejściu na pokład można kupić bilet, czasami można kupić bilet również na przystanku. Dualizm ten powoduje problemy poznawcze u Pani kasjerki – nie pamięta ona kto i kiedy powinien zapłacić za bilet. W stosunku przynajmniej do obcokrajowców panuje pełne zaufanie – nie raz musiałem gonić kasjerkę aby kupić bilety. Na szczęście kasjerka używając metalowej portmonetki robi „dzyń-dzyń” i można łatwo odszukać ja w tłumie.
Zapach rzeki jest specyficzny, szybko można go sobie utrwalić na sobie siedząc na skrajnych siedzeniach. Osoby bez wytrenowanego refleksu – tylko pełne uszczelnienie w aparacie.
6.
7.
8.
9.
Kupuje bilet na ten tramwaj i voucher na całą eskapadę. Pozdrawiam
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dolaczam![]()
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Ciekawa pewnie będzie ts opowieść. Z moich doświadczeń wynika, że sama siedemnastka w podróży byłaby nudna, same nadmiernie szerokie, rozległe plany zdjęciowe. Moim zdaniem minimalny zestaw to 17 +45 + jakieś 60-75 i 8 mm od Samjanga (lub 7-14 od Panasonica czy 9-18 od Olympusa). Ale zobaczę chętnie inna koncepcję.
Pierwsze zdjęcia jakby ze zbyt wysoka i po skosie, na kolejnych zbyt wiele szarego nieba. I na szczęscie już bez loga...
Jak potrzebujesz wrzuć sobie to logo z linkiem w stopce.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Po małej przerwie, wracamy na ulice Bangkoku. W ramach walki ze smogiem a wiec szarzyzna, mieszkańcy starają się dobierać kontrastowe kolory, co widać po nawet po kolorach taksówek. Po raz pierwszy spotkałem się z tym, aby któraś korporacja zdecydowała się pomalować swoje taksówki na różowo. Małe dziewczynki będą zachwycone.
10.
Spotkamy też małe zielone ludziki
11.
Które kradną dzieciom buty
12.
..mimo tego, że wszystkiego pilnuje władza...
13.
14.
...która nie jest zadowolona z robienia im zdjęć. Na szczęście E-PL1 nie wyglądał na poważny aparat
Restauracje dla autochtonów są z modnym aneksem kuchennym pozwalającym obserwować arkana sztuki kucharskiej. Zwracam uwagę na wiszące w tle portrety rodziny królewskiej. To bardzo ważny dla Tajów element krajobrazu. Portret króla jest widoczny również na każdym większym skrzyżowaniu i jest utrzymany w nienagannym stanie. Wieść gminna niesie ze za próbę obrazy króla poprzez zniszczenie portretu lub nie utrzymywanie go we właściwym stanie, aparat władzy na koszt państwa funduje wakacje w domu z kratką. UWAGA: to samo tyczy się obcokrajowców.
15:
Czasami nawet lokalni są zdziwieni, co przygotował kucharz:
16.
Jeden z lokalnych straganów owocowych
17.
Kolejny straganik.
18.
Na wielu lokalnych targach można kupić owoce...
19.
...oraz coś zjeść...
20.
..jak również zakupić lokalne badziewo
21.
Fascynujące te targowiska, kolorowe, urozmaicone, A jak pachnie na nich?![]()
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Na tych na których byłem, dominował zapach smażonego olejuZresztą Bangkok sam w sobie nieciekawie pachnie.
Tam gdzie są mniejsze skupiska budek i nie przygotowuje się jedzenia (sprzedawane jest już gotowe) pachniało jak dla mnie neutralnie.