Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Wydruk z E30 na A3 lub A2

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: Wydruk z E30 na A3 lub A2

Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Chodzi o to, by przygotować plik do odbitki o gęstości 300dpi czyli trzeba powiększyć obraz do żądanego formatu odbitki. Następnie po powiększeniu wyostrzyć i gotowe.
    Czy trzeba powiększać aby uzyskać te 300 dpi (dla dużych formatów) to moim zdaniem dyskusyjna kwestia (w kontekście tego linku co wkleiłem wcześniej) Powiedziałbym, że można ale czy przybędzie przez to na jakości... Dodane będą uśrednione piksele, których nie było wcześniej na zdjęciu.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    254
    Moja galeria

Ja nic wielkiego z plikiem nie robiłem, panorama wiadomo ma większą rozdzielczość niż pojedyncza fota ta którą drukowałem ma 96.000 DPI wyszło że spokojnie ok 10m długości może mieć w dobrej jakości. Pojedyncze zdjęcie wczoraj sobie z ciekawości wgrałem na ich stronie i wyszło, że spokojnie może mieć ponad 2m na dłuższym boku.

---------- Post dodany o 09:42 ---------- Poprzedni post był o 09:34 ----------

wgraj sobie zdjęcie które chcesz mieć wydrukowane i zobaczysz jaki rozmiar możesz otrzymać, i w jakiej cenie po co samemu kombinować jeśli możesz to w prosty sposób zweryfikować. http://www.fototapeta24.pl/browser.p...1000000,pejzaz

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Stosuję stopniowe powiększanie tak jak proponuje Scott Kelby po 5% w trybie 16 bitowym a później wyostrzanie. Spodobała mi się ta metoda i trzymam się jej bo daje bdobre efekty.
    bezbagnetowiec z mianowania

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    Ja nic wielkiego z plikiem nie robiłem, panorama wiadomo ma większą rozdzielczość niż pojedyncza fota ta którą drukowałem ma 96.000 DPI wyszło że spokojnie ok 10m długości może mieć w dobrej jakości. Pojedyncze zdjęcie wczoraj sobie z ciekawości wgrałem na ich stronie i wyszło, że spokojnie może mieć ponad 2m na dłuższym boku.

---------- Post dodany o 09:42 ---------- Poprzedni post był o 09:34 ----------

wgraj sobie zdjęcie które chcesz mieć wydrukowane i zobaczysz jaki rozmiar możesz otrzymać, i w jakiej cenie po co samemu kombinować jeśli możesz to w prosty sposób zweryfikować. http://www.fototapeta24.pl/browser.p...1000000,pejzaz
    Jak kto woli Dla mnie nie jest to kombinowanie i taka weryfikacja co do dpi zajmuje mi kilkanaście sekund. I tak do tego co napisałeś z OMD EM5 z jednego zdjęcia przy dłuższym boku 200 cm ta rozdzielczość wyniesie ok. 58 dpi (58 punktów na cal czyli ok. 2,5 cm.):

Nazwa:  rozmiar.jpg
Wyświetleń: 190
Rozmiar:  51,8 KB

Być może da się oglądać ( i będzie dobrze wyglądać) z odległości co najmniej 5m lub więcej. Można też wcześniej powiększyć rozdzielczość jak pisał wulf aby było chociaż te 100, 150 dpi ale szczegółów (na obrazie) przez to nie przybędzie. Będą tylko te zarejestrowane w oryginalnym pliku.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 6.12.13 o 12:25
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar janek222
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Jak kto woli Dla mnie nie jest to kombinowanie i taka weryfikacja co do dpi zajmuje mi kilkanaście sekund. I tak do tego co napisałeś z OMD EM5 z jednego zdjęcia przy dłuższym boku 200 cm ta rozdzielczość wyniesie ok. 58 dpi (58 punktów na cal czyli ok. 2,5 cm.):

Nazwa:  rozmiar.jpg
Wyświetleń: 190
Rozmiar:  51,8 KB

O, a o tym nie pomyślałem...
    FL50 zapinane czasem do Fuji X-T4...