Fajna recenzja. Wydaje mi się, że tutaj i E-M5 nie ma nic do zarzucenia, o ile nie używamy starych Zuiko.
Fajna recenzja. Wydaje mi się, że tutaj i E-M5 nie ma nic do zarzucenia, o ile nie używamy starych Zuiko.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
no właśnie. Świat w recenzjach rozpisuje się bardzo pozytywnie nad cechami, które zdaje mi się, że są i w em5. Ja rozumiem, że jest ergonomia, lepszy wizjer i lepsza współpraca ze starymi szkłami no ale obrazek zostaje chyba taki sam? Bo po tych zachwytach nad em1 już zaczynam wątpić już w swój zdrowy rozsądek i zaglądam w portfel... ale powoli najpierw 25 i 75...
No to prawie jak ja, też mam w planach 75 i e-m5 i nic mi już więcej nie trzeba (12-40 zamówione).
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
XZ-2|D800E|moje 500px
Interesujący opis zalet aparatu. Jednak sesja zdjęciowa z tego wyjazdu spowodowała opad szczęki.
Fajny tekst i zdjęcia też. Warto było przeczytać.
The question is, who cares?
Dziękuję bardzo za opinię dobre słowa na temat tekstu i zdjęć. Dla wyjaśnienia: w Izraelu zdjęcia robią się same, nasze zasługi są minimalne
Natomiast odnośnie E-M1 vs E-M5, myślę, że tak, to identyczne aparaty i upgrade z E-M5 do nowego modelu jest bezcelowa - technologicznie oczywiście, nie ma sensu. Natomiast, w pracy, uchwyt E-M1 jest jest kosmicznie wygodny, dużo wygodniejszy niż w poprzednim modelu. To samo tyczy się obsługi, E-M1 to pierwszy aparat jaki w ogóle znam, który dosłownie można obsługiwać jedną ręką. A wręcz nie "można", a tak się po prostu naturalnie go używa. To wszystko to jeden temat - uchwyt, gałki, przyciski. Wizjer, to też moja subiektywna opinia, jest jednak dużo lepszy w E-M1. Autofokus - wiadomo.
Podkreślam, E-M5 znam jedynie z 10-mintowego sensu zapoznawczego sprzed kilku dni (po powrocie z wyjazdu, znałam już E-M1)Ale oboje z Rafałem mamy identyczne zdanie, że E-M1 jest bardzo kompletny, to takie stuprocentowe "narzędzie". W pracy przy zdjęciach nie przeszkadzało nam absolutnie nic - dlatego też taka recenzja.
Raz jeszcze dziękuję!
Pozdrawiam,
Diana
Genialny opis oraz zdjęcia , zazdroszczę umiejętności !
W końcu ktoś z głową użył sprzęt mikro do tego co jest przeznaczony, czyli fotografia podróżnicza (pomijam Dobasa który zawsze promował mikro w tym wydaniu). Dzięki za test.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400