Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: ocena i porady co do stronki/galerii

Awatar piotrekp
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    sprawa się wyjaśniła:
    na mojej stronie nie ma ramek - kod który pokazałeś pochodzi z aliasu xt.pl na co niestety nie mam wpływu, bez aliasu "goły" adres mojej strony to http://www.promax.media.pl/~paltp/ (kablówka) i ta nazwa jest trochę nie bardzo... ale przynajmniej nie ma reklam
    ale dzięki za zwrócenie uwagi
    pozdrawiam
    Piotr

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Nie rozumiem tylko czemu się tak czepiacie FLASHA ???
    To już standard i umówmy się HTML w porównaniu do SWFów to jak piaskownica przy wieżowcu.

O niebo lepszy będzie Flash niż skrypty java, o niebo bardzoiiej estetyczny, ładniy i wszystko się z nim da zrobić.

Flashplayer to w tej chwili standard, jesli ktoś nie ma wystarczy dwa kliknięcia i już masz zainstalowany na komputerze. zajmuje mało i jest niezbędny wszędzie.

owszem nie można podlinkowaś, ale równie trudno ukraść zdjęcie z flasha.
    oczywiście dla chcącego nic trudnego, ale może byś to też zaletą.

natomiast na pewno nie zmieniał bym strony dlatego, ze ludzie nie mają pluginów do przeglądarek, trudno, jak nie mają niech pobiorą. na tej zasadzie po co wchodzić w DHTML i XHTML skoro ludzie mają stare przeglądarki....

tyle jeśli chodzi o moje podejście do flasha

pozdrawiam

dobas

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Flash moze byc, jako intro, menu itd ba nawet jako główna strona, ale niech będzie jakiś wybór! Jak nie chcę flasha - bo trzeba mieć większy transfer, mocniejszego kompa, pokazać komus jedną fotke... niech będzi eobok galerii flashowej galeria w htmlu...

Html w durzej mierze implikuje prostotę - flash skłania ku bajerą i traci na tym funkcjonalnosć (nie generalizuje, wiem, ze są wyjątki) - ot takie doświadczennie z codziennego bbuszowania po sieci.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas
    O niebo lepszy będzie Flash niż skrypty java, o niebo bardzoiiej estetyczny, ładniy i wszystko się z nim da zrobić.
    W tym momencie należy przestać całkowicie się liczyć z Twoją opinią, jeśi chodzi o tworzenie stron WWW. A reszta to i tak bajdurzenie...

Gdyby ktoś nie wiedzał, o co chodzi: nie ma czegoś takiego, jak skrypy Java. Java to obiektowy język programowania, a skrypty na potrzeby WWW pisze się w... hm, można pisać i w PHP, i w perlu, ale tutaj autor pewno miał na myśli javascript. Co, oczywiście, również jest błędem merytorycznym, bo korzystanie - bądź niekorzystanie - z javascriptu nijak się nie przekłada na atrakcyjność strony.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas
    Nie rozumiem tylko czemu się tak czepiacie FLASHA ???
    To już standard i umówmy się HTML w porównaniu do SWFów to jak piaskownica przy wieżowcu.
    Flaszka koszmarnie indeksuje się w googlu. I to zamyka, przynajmniej na jakiś czas dyskusję o Flaszu jako napęd dla stron zawierających jakąś treść.
    Kawałeczki strony - ok, cała strona, marnotrawstwo możliwości dotarcia do odbiorcy.

A teraz poza konkursem.
    Ja się zaczynam mocno skłaniać do usunięcia CPG z mojej strony. Zamiast galerii, zrobię wstawki AJAXowe.
    Nie chcę kraśc, tematu, ale jak się wam podoba prototyp fejsliftu mojej strony? http://beta.fotosite.pl (sorki, dużo jeszcze w proszku).

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Ja się zaczynam mocno skłaniać do usunięcia CPG z mojej strony. Zamiast galerii, zrobię wstawki AJAXowe.
    Nie chcę kraśc, tematu, ale jak się wam podoba prototyp fejsliftu mojej strony? http://beta.fotosite.pl (sorki, dużo jeszcze w proszku).
    Zaczęło to jakoś wyglądać w końcu :-) Ładnie, nowe fotopolis na wyrasta pod nosem ;-)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ładnie, bo prosto.

Ja polecam JAlbum. Jest legalnie za darmochę, ma sporo ładnych prostych skórek do wyboru. Latwy w obsłudze, można bez problemu i zachodu uaktualniać stronę. Generuje automatycznie kod HTML. Nie trzeba zupełnie się na tym znać.

Moja strona jest zrobiona w JAlbum, jedynie stronę tytułową zrobiłem we Front Page'u.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Fajna strona Radku, bo nie zaćpana, oczywiście przez zboczenie zawodowe zauważyłam pewnego byczka, który się pojawia w kilku miejscach...

Piotrku, mi Flash pasuje, ale faktycznie zdjęcia są trochę za małe i skoro już jest stosowany Flash, to chyba nie trzeba ich samych podpisywać?
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Fajna strona Radku, bo nie zaćpana, oczywiście przez zboczenie zawodowe zauważyłam pewnego byczka, który się pojawia w kilku miejscach...
    Powiedz jakiego, bo ze względu na upośledzenie to go nie zobaczę, a wszystko wrzucać do spellcheckera - może być ciężko.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Powiedz jakiego, bo ze względu na upośledzenie to go nie zobaczę, a wszystko wrzucać do spellcheckera - może być ciężko.

Pozdrawiam
    Na zdjęciach jest "orginalny" zamiast oryginalny.

Np tutaj:

(http://beta.fotosite.pl/artykuly/cyf.../highpass.html)
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.