Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: ocena i porady co do stronki/galerii

Awatar piotrekp
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

ocena i porady co do stronki/galerii

witam, jakiś czas temu założyłem stronę z wykonanymi przez siebie zdjęciami www.fotohobby.xt.pl
    chciałbym trochę ją zmienić i stąd moja prośba o opinię: jak strona i galerie wyglądają teraz, czego jest za mało czego za dużo, co się może podobać a co nie, co należałoby dodać?
    odwiedzalność jest całkiem niezła ale mam zamiar zmniejszyć ilość zdjęć i zmienić "profil" z przyrodniczego może na bardziej art,
    od razu zaznaczam że fotki były wykonane kompaktem, no i przez amatora focenia więc proszę te dwa fakty wziąść pod uwagę

proszę więc o opinie

pozdrawiam
    Piotrek

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Wywal napis strona dostosowana do rodzdzielczości bl, bla bla... Chyba nie myslisz, ze ktoś będzie zmieniał?

I wywaliłbym galerię z flasha, na coś ludzkiego.

We flashu to intro może być na stronce, ale galeria, to średnio fajny pomysł.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witaj

Masz sporo ładnych zdjęć, świetne makro, no i pozazdrościć miejsc które odwiedzałeś - jakaś specyficzna praca czy hobby?

Galeria bardzo ładna, szybko ładują się zdjęcia i ogólnie dobrze, a raczej b. dobrze - ale nie jestem specjalistą od stron

Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Największa wada IMHO Twojej galerii - za małe zdjęcia.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    ja bym zostawił simpleviewera. Lubię cenię i uważam ze jest zacny.

Oczywiście to moje prywatne zdanie ale... dzielę się nim

pozdrawiam
    dobas

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mi galeria flashowa mało sie podoba. Zaletą gotowych rozwiązań jest to, że są gotowe. Natomiast zaletą ręcznie robionych galerii jest to, że są oryginalne. IMO nawet fajne fotki prezentowane w typowych galeriach (a akurat tego flasha to bardzo często można zobaczyć) tracą na wartosci przez szablonowość ich prezentowania. bisajds: fotki rzeczywiście małe.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    kolejny zlepek plików w html'u, który od biedy można nazwać stroną. gdzieniegdzie powrzucane gotowce we flash'u i tyle. "strona" jakich wiele a będzie jeszcze więcej.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Wady:
    • [1]. Flash (mam wyłączony w innej przeglądarce, nie można podlinkować zdjęć, żeby się odnieść do konkretnej foty).
      [2]. Ramki (technologia z lat 90-tych)
      [3]. Małe zdjęcia

Podoba mi się za to układ strony - jest estetycznie; myślę, że na podstawie tego "lejałtu" można zrobić ładną, amatorską stronę ze zdjęciami.

Awatar piotrekp
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    witam, dzięki wszystkim za opinie i porady,
    jak zaznaczałem na początku strona jest amatorska i jest to pierwsza strona www zrobiona przeze mnie, liczyłem jednak bardziej na ocenę zdjęć (tym, którzy tak zrobili jeszcze raz serdecznie dziękuję) - nie wydaje mi się żeby ktoś, kto chce obejrzeć zdjęcia w necie analizował strukturę html-a na stronie,
    do tej pory stronę odwiedziło ponad 3 tys. osób z całego świata i ci z nich którzy się odezwali na maila (a było ich trochę) ani razu nie poruszyli tematu tworzenia stron www itp.

zdjęcia robiłem w większości raczej w czasie różnych specjalnych wypadów z aparatem, bez filtrów, konwerterów lub statywu (chociaż w tej chwili już te rzeczy mam)

stwierdzenie o stronie dostosowanej do rozdzielczości faktycznie wywalę, przy flashu jednak na razie zostanę bo pasuje mi do całej koncepcji wizualnej i mnie osobiście też się podoba (większość osób, które do tej pory odzywały sie z własnej inicjatywy też ocenia go pozytywnie), w sumie to kwestia gustu ..., zdjęcia dam nieco większe i będę je trochę inaczej dobierał

kolejny zlepek plików w html'u, który od biedy można nazwać stroną. gdzieniegdzie powrzucane gotowce we flash'u i tyle
    - dziwna uwaga zwłaszcza, gdy się samemu korzysta z gotowca ...

lgrabun fajnie, że ci się podoba layout (mnie też ) ale ramek tu nigdzie nie ma niestety ...

nie traktuję tej strony jako ostateczną, na pewno będzie się zmieniać i może pójdzie w jakąś "ludzką" stronę , może też z innym aparatem,

jeszcze raz dzięki wszystkim i pozdrawiam
    Piotrek

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrekp
    kolejny zlepek plików w html'u, który od biedy można nazwać stroną. gdzieniegdzie powrzucane gotowce we flash'u i tyle
    - dziwna uwaga zwłaszcza, gdy się samemu korzysta z gotowca ...

lgrabun fajnie, że ci się podoba layout (mnie też ) ale ramek tu nigdzie nie ma niestety ...

Piotrek

Kod:
      <frameset rows="100%">
        <frame frameborder="0" src="http://www.promax.media.pl/~paltp/" scrolling="auto">
        <script type="text/javascript">_uacct = "UA-1482806-9">urchinTracker();</script>
        <noframes>
          <body>
            <center>

Witamy na stronie! Twoja przegladarka nie obsluguje ramek, zalecamy zainstalowanie nowszej wersji.</p>
              <h1>Fotografia przyrodnicza</h1>

Moja prywatna strona, na której prezentuję wykonne przez siebie fotografie (głównie przyrodnicze).</p>

darmowe domeny udostepnia serwis XT.PL</p>
            </center>
            <script type="text/javascript">_uacct = "UA-1482806-9">urchinTracker();</script>
          </body>
        </noframes>
      </frameset>
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.