haha 167 uchwyciłeś świetnieśmieszne
![]()
haha 167 uchwyciłeś świetnieśmieszne
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Dzięki za wizytę.
Odnośnie 167. to kiedyś było łatwiej, bo była "Przyjaciółka" i "Żyjmy dłużej", "Zwierciadło" i chyba koniec... .
Mysikrólik- jak coraz dużej patrzę na kota (fot. 166) to ...śmiać mi się chce i dochodzę do wniosku, że to On tu gra pierwsze skrzypce
168. Where is...?
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Fajnie wyszło to zestawienie - z jednej strony makatka na ścianie, zdjęcie starego Wro, a z drugiej - nowoczesny telefon na ścianie (kiedyś jeden na cały blok) i wypasiony sprzęcior grający w kuchni (ale nadal ci sami Matysiakowie i hejnał w południe, i komunikat o stanie rzek "W Raciborzu-Miedonii 4, przybyło 3; na Bugu we Włodawie 3, przybyło 1"). Mimo upływu czasu pewne rzewczy są nieśmiertelne. Chyba...
Ostatnio edytowane przez radlakos ; 2.07.08 o 00:59
Wydaje mi się, że do 167. pasowałby kolor. Czytam tytuł, patrze na zdjęcie i zgrzyt.
Dzięks.
Radlakos- dobry jesteś w "te klocki"Ja też miałem taki moment, tzn. fioła na tym punkcie. Analizowałem plany miasta Wrocławia wydane do 1945 i tuż po wojnie i jak to sie zmieniało...Tak to jest Powstańców Śląskich, fotka jest z 1940 roku i ukazuje fragment ówczesnej >Strasse der SA< (a wcześniej Kaiser Wilhelmstrasse). Dla lepszej orientacji, ten ciąg budynków po lewej z wieżyczką to dziejsze okolice byłego "Poltegoru" i aż do Hotelu Wrocław. Nic dziwnego, że nawet dla Wrocławian z dłuższą datą bytności tutaj jest trudność z lokalizacją. Dla miłośników Wrocławia i fotek starej daty polecam: http://www.wroclaw.hydral.com.pl/ .
Omawiana fotka w powiększeniu: http://www.wroclaw.hydral.com.pl/000655,foto.html
Agapiet- skąd Ty to wszystko wieszZ drugiej strony to przykład "nowoczesności w domu i zagrodzie"
Daniello- podaję kolor 167. dla zrównoważenia kolorowego zawrotu głowy. W BW szło mi o wyostrzenie wyobrażni, tu podaje kawę na ławę. Czy jest lepiej?
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
W kolorze wygląda mi to jakoś lepiej![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Miałem już omijać DG we Wrocławiu, ale czasami jest mi po drodze....
169.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.