Strona 44 z 126 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1259

Wątek: Z cyfrą pod ręką

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    haha 167 uchwyciłeś świetnie śmieszne
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Dzięki za wizytę.
    Odnośnie 167. to kiedyś było łatwiej, bo była "Przyjaciółka" i "Żyjmy dłużej", "Zwierciadło" i chyba koniec... .
    Mysikrólik- jak coraz dużej patrzę na kota (fot. 166) to ...śmiać mi się chce i dochodzę do wniosku, że to On tu gra pierwsze skrzypce

168. Where is...?
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bit4 Zobacz posta
    Dzięki za wizytę.

Mysikrólik- jak coraz dużej patrzę na kota (fot. 166) to ...śmiać mi się chce i dochodzę do wniosku, że to On tu gra pierwsze skrzypce
    taki urok tego kapryśnego gatunku Mój "teść " też ma ostatnio wkręta na stare zdjęcia Wro. Niech zgadnę - Powstańców???

aha 3 ostatnie dobre
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Fajnie wyszło to zestawienie - z jednej strony makatka na ścianie, zdjęcie starego Wro, a z drugiej - nowoczesny telefon na ścianie (kiedyś jeden na cały blok) i wypasiony sprzęcior grający w kuchni (ale nadal ci sami Matysiakowie i hejnał w południe, i komunikat o stanie rzek "W Raciborzu-Miedonii 4, przybyło 3; na Bugu we Włodawie 3, przybyło 1"). Mimo upływu czasu pewne rzewczy są nieśmiertelne. Chyba...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez agapiet Zobacz posta
    W Raciborzu-Miedonii 4, przybyło 3; na Bugu we Włodawie 3, przybyło 1"). Mimo upływu czasu pewne rzewczy są nieśmiertelne. Chyba...
    czytam, czytam i przed oczami stanęły mi szczeniackie lata spędzone u moich dziadków, namiętnie słuchających - "... tu program pierwszy Polskiego Radia...."

sielanka
    Ostatnio edytowane przez radlakos ; 2.07.08 o 00:59
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wydaje mi się, że do 167. pasowałby kolor. Czytam tytuł, patrze na zdjęcie i zgrzyt.

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Dzięks.
    Radlakos- dobry jesteś w "te klocki" Ja też miałem taki moment, tzn. fioła na tym punkcie. Analizowałem plany miasta Wrocławia wydane do 1945 i tuż po wojnie i jak to sie zmieniało...Tak to jest Powstańców Śląskich, fotka jest z 1940 roku i ukazuje fragment ówczesnej >Strasse der SA< (a wcześniej Kaiser Wilhelmstrasse). Dla lepszej orientacji, ten ciąg budynków po lewej z wieżyczką to dziejsze okolice byłego "Poltegoru" i aż do Hotelu Wrocław. Nic dziwnego, że nawet dla Wrocławian z dłuższą datą bytności tutaj jest trudność z lokalizacją. Dla miłośników Wrocławia i fotek starej daty polecam: http://www.wroclaw.hydral.com.pl/ .
    Omawiana fotka w powiększeniu: http://www.wroclaw.hydral.com.pl/000655,foto.html

Agapiet- skąd Ty to wszystko wiesz Z drugiej strony to przykład "nowoczesności w domu i zagrodzie"

Daniello- podaję kolor 167. dla zrównoważenia kolorowego zawrotu głowy. W BW szło mi o wyostrzenie wyobrażni, tu podaje kawę na ławę. Czy jest lepiej?
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez agapiet Zobacz posta
    Fajnie wyszło to zestawienie - z jednej strony makatka na ścianie, zdjęcie starego Wro, a z drugiej - nowoczesny telefon na ścianie (kiedyś jeden na cały blok) i wypasiony sprzęcior grający w kuchni (ale nadal ci sami Matysiakowie i hejnał w południe, i komunikat o stanie rzek "W Raciborzu-Miedonii 4, przybyło 3; na Bugu we Włodawie 3, przybyło 1"). Mimo upływu czasu pewne rzewczy są nieśmiertelne. Chyba...
    I jeszcze rano w niedzielę zepół akoreonistów pod dyrkcja Ciukszy
    Do szału mnie to doprowadzało. No, ale wtedy to jeszcze Ciebie nie było na swiecie
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    W kolorze wygląda mi to jakoś lepiej
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Miałem już omijać DG we Wrocławiu, ale czasami jest mi po drodze....

169.
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.