Ale thriller zafundowałeś, lepszy od fotek kukurydzy
pozdrawiam
Ale thriller zafundowałeś, lepszy od fotek kukurydzy
pozdrawiam
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
A już myślałam, że w tej przesyłce były nasiona bardzo rzadkiej odmiany kukurydzy, którą teraz nam z dumą pokazujesz![]()
![]()
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Ładne portrety, zwłaszcza roześmiana pani.
Jaką puchą teraz robisz foty?
Świetne te ostatnie portrety. Ciekawe twarze, kolory - bardzo udana wrzutka.
Senks;-
Rafał - okazjonalnie tak jak w stopce, tu akurat Samsung GX-10, a zazwyczaj E-30
Kolorki w Samsungu GX-10 są inne, dla mnie takim dobitnym przykładem jest fotka 464. w Olku miałbym więcej nasyconych kolorów, blady żółty byłby raczej słonecznikowym, ot takie niuanse w opisie barw
Jedno co mi się podoba w matrycy Samsunga to owe brązy. Zwróciłem na to uwagę w szeregu fotkach, choćby takich:
465.
466.
467.
Sam GX-10 + Tak 135f2.5
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Świetne portrety, parka młodych wyluzowanych, roześmiana pastelowa pani która bije blaskiem, nostalgia pana. Jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności wychwytywania portretów i to jeszcze takim szkiełkiem. Historyjka z marionetką przyjemna.
pozdrawiam Wiejo
Dzięki za odwiedziny
Ten kto dawno (od wiosny) nie był na Moście Tumskim we Wrocławiu, może się bardzo zdziwić lawinowym wręcz przyrostem liczby mocowanych w różnych miejscach tego zabytkowego mostu, kłódkach. Kłódki to za mało powiedzianie. Często są to nanizane na łańcuchy zbiory wielu różnych kłódek, bo ktoś właśnie jechał do Wrocławia i...Kłódki, kłódeczki, do koloru do wyboru, jest wręcz konkurencja aby się jak najbardziej wyróżnić (dodatkowe malowanie kłódek, napisy itp.) ale także linki do roweru, też przecież kłódka, no nie?
Inwencja idzie dalej, pojawiło się mocowanie konkurencyjne do kłódki a mianowicie- łańcuch od roweru mocowany do blachy z napisem. Często spotkać można kłódki z emblematami z całej Polski oraz zagranicy.
Oznaczanie kłódkami tego mostu ma także charakter składanego wota dziękczynnego (patrz trzecia fotka tryptyku)... .Wiem, że w Wilnie w moście łączącym się z częścią artystyczną tego miasta jest bardzo popularnym mocowanie kłódek, a zwyczaj przywędrował chyba z Italii.
Czyżby nowa, świecka tradycja?
468.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Fajna tradycjaFajny tryptyk kłódkowy.
Oj ciekawe, zresztą tryptykowa fotka fajnie to wszystko pokazuje