XL- keep&smiling nie wiem co mnie dopadło przy tym zdjęciu, ale gdybym miał problemy z trzymaniem moczu to zmiennik w pracy nie miał by na czym siedzieć. Zdjęcie dla mnie ma niesamowity klimat.Punkt za poprawienie humoru.
XL- keep&smiling nie wiem co mnie dopadło przy tym zdjęciu, ale gdybym miał problemy z trzymaniem moczu to zmiennik w pracy nie miał by na czym siedzieć. Zdjęcie dla mnie ma niesamowity klimat.Punkt za poprawienie humoru.
Ostatnio edytowane przez Seba71 ; 25.09.15 o 16:43
Olympus E-PL7 dual kit 14-42mm , panasonic 20m f1,7
Początkujący za obiektywem ...
Jakiś czas temu nabyłem wiele rolek przeterminowanych filmów, z tego znaczną część iso 800. Jedno jest pewne , nie trzymają znamionowych czułości. Chociaż w dobrym słońcu taka Superia X-tra 800 potrafi pokazać na co ją stać, a efekty przypominają raczej naświetlanie dobrej kliszy o czułości iso 200.
Kilka przykładów:
XLI- Hala Ludowa#1
XLII- Hala Ludowa#2
XLIII- Hala Ludowa#3
Naświetlono przy pomocy:
Olympus 35RD + Fuji Superia X-tra 800 (expired)
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Naświetlanie fotek czarno-białych (nie C41) nieustannie przypomina o potrzebie kupna koreksu i chemii oraz przyzwoitego skanera. Jednak te plany muszę odłożyć nieco w czasie.
Poniżej kilka zdjęć, wrocławskich migawek.
XLIV
XLV
XLVI
ps. ciekawe czy lokalsi odgadną stację
Naświetlono przy pomocy:
Olympus 35RD + ILFORD FP4 Plus (expired)
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Kaz,
Mi najbardziej 'leży' E - Jesień w sieci (5). Bardzo fajnie perli się również D Jesień w sieci (4).
pozdrawiam,
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Witam ponownie Starych i Nowych fotoManiaków)
Słabo z fotkami na moim wątku, większość kopiowanych przez popularne kiedyś imageshack, wcięło. Dlatego pojawił się pomysł, aby zrobić małą kompilację fotek, które były tutaj umieszczane. Dotyczy ona starego dworca PKP Wrocław Główny i w formie filmiku video. Jest to sentymentalna podróż po starych zakamarkach Dworca, który w tym kształcie już nie istnieje. Fotki robione w większości "dziadkiem" Olympus E-1 + ZD 14-54. Ten wątek nazywał się pierwotnie- "Z dziadkiem pod ręką". Pozdrawiam i ...do następnego
Dworzec #WrocławGłówny #PKP i jego OBLICZA (2010). Stary Dworzec PKP Wrocław
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Nawiązując ponownie do zaginionych w necie fotkach, tym razem z tego wątku, powstał krótki filmik z pamiętnego przejazdu owym wehikułem czasu L-H "Baba Jaga":
Tramwaj zabytkowy Linke-Hofmann Standard "Baba Jaga" Wroclaw (200
https://www.youtube.com/shorts/cl9lnpCJoUQ
Pozdrawiam
kaz
Ostatnio edytowane przez Kaz de Wro ; 22.11.24 o 01:15
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.