Strona 99 z 126 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1259

Wątek: Z cyfrą pod ręką

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Ze zdjęciem 382 mam bardzo... hm... oczywiste skojarzenia. Ale nie napiszę, bo byłyby obraźliwe dla tego pana
    Ojejku, czy musicie szukać dziury w całym

No muszę stanąć w obronie, może to wystarczy?

388.

Daniello- czy to jest bardzo rzucające się w oczy, i jak Ty to widzisz? Bo ja patrzę i nic. To może chodzi o kontury czerni i pojawiającą się aberrację chromatyczną?
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Wystarczy
    Co do zieleni w czerniach - faktycznie Pan mnie tak zaintrygował, że nie zwróciłam uwagi na te czernie - najbardziej u młodzieńca pod połami kurtki. Ta sama zieleń co na zdjęciu niedawno omawianym (z figurką).

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Na moim monitorze bardzo to widać. Mam ustawiony niski kontrast i zamiast czerni mam szarość.
    Na twoich (ale tylko tych świeżych) zdjęciach jest zielono w cieniach(a nie szaro - tak jak u mnie powinno być).

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Wystarczy
    Co do zieleni w czerniach - faktycznie Pan mnie tak zaintrygował, że nie zwróciłam uwagi na te czernie - najbardziej u młodzieńca pod połami kurtki. Ta sama zieleń co na zdjęciu niedawno omawianym (z figurką).
    Hmm.., tutaj inna pucha i inne szkło! Czyli, tak sobie głośno mówię, pozostaje soft w body albo przy dalszej obróbce w programie graficznym. Czy Ktoś miał już podobny temat.
    Czy tego typu problemy mogą powstawać przy kompresji do formatu .jpg? I dalej, czy jedynym wyjściem jest robienie fotek w tym paskudnym RAWie (znacie mój podpis;-o)

ps.
    Wrzuciłem do programu graficznego "surowego" jpg tej fotki i wszystko jest w porządku, tzn. po maksymalnym rozjaśnieniu nie ma zieleni ani innego koloru a tylko odcienie szarości. Wniosek, przy obróbce muszę z czymś przesadzać i w związku z tym korekta będzie konieczna.
    Dziękuję Daniello za zwrócenie uwagi.
    Ostatnio edytowane przez Kaz de Wro ; 13.05.09 o 22:15
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    386 i 387 - świetne!
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaz de Wro Zobacz posta
    ps.
    Wrzuciłem do programu graficznego "surowego" jpg tej fotki i wszystko jest w porządku, tzn. po maksymalnym rozjaśnieniu nie ma zieleni ani innego koloru a tylko odcienie szarości. Wniosek, przy obróbce muszę z czymś przesadzać i w związku z tym korekta będzie konieczna.
    Dziękuję Daniello za zwrócenie uwagi.
    Zdaje się, że takie kwiatki to wychodzą przez kompresję ?
    Jeśli używasz PS'a to ustaw jakość pliku na jakieś 10z12, relatywnie mało już waży a i jakość jest zacna
    Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta
    386 i 387 - świetne!
    Za Kasprzykiem: 386,ale teraz mozna powiedziec ze 388 jest duuzo lepsze niż 387. Na poprzednim oczy zamkniete i nieostrość wynikająca z poruszenia.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ramzes_II Zobacz posta
    Za Kasprzykiem: 386,ale teraz mozna powiedziec ze 388 jest duuzo lepsze niż 387. Na poprzednim oczy zamkniete i nieostrość wynikająca z poruszenia.
    Nieostrość była zamierzona. W 387 wyostrzyłem sprzedawcę futer ,a w następnej fotce (38 naopak, wyostrzyłem przechodnia z lodem
    Pozdrawiam
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kaz de Wro Zobacz posta
    Nieostrość była zamierzona. W 387 wyostrzyłem sprzedawcę futer ,a w następnej fotce (38 naopak, wyostrzyłem przechodnia z lodem
    Pozdrawiam
    No widzisz... Ale mów co chcesz, jednak 388 sie lepiej odbiera
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Gratuluję zmiany stylu. Poszukiwania czasem kończą się poruszeniem zdjęcia lub nie ostrością - mimo to uważam że obrałeś dobry kierunek. Seria z bańkami - w dechę. Pozatym, widzę tu ślady matrycy Kodaka, którą b. lubię
    MK