No, no... Ostatnie miodzik. Teraz dopiero będziesz walił streety tym Rikosiem.Szkoda, że nie jesteś piękną kobietą, bo bym Ci zaproponował chodzenie. Na streety...
![]()
No, no... Ostatnie miodzik. Teraz dopiero będziesz walił streety tym Rikosiem.Szkoda, że nie jesteś piękną kobietą, bo bym Ci zaproponował chodzenie. Na streety...
![]()
Dzięki za propozycje, ale ja tylko...na dworcu...
Odnośnie Rikosia, to powoli zaczynam do niego się przekonywać. Pierwsze wrażenia, powiem szczerze, nie były za dobre. Może to kwestia przyzwyczajenia do E-1. Nie czułem nowego nabytku i mnie denerwował tym ciągłym ostrzeniem (zapomniałem już co to znaczy cyfrówka, choć miałem wcześniej C-8080). Robi wrażenie dobre wykonanie aparatu, spasowanie całości. Porównywałem fotki robione na tych samych parametrach E-1 i nikosiem, jest nieźle. U Rikosia muszę unikaę fotek w części obejmujących niebo , bo źle to wychodzi. Chyba w tej chwili na rynku jest to jedyna taka propozycja dla streeterów (Rafał to wcześniej omawiał) choć ja z przekory przeglądałem jeszcze na koniec i Sigmę dp-1, Leica/panasonic, canon g9 i dwa parametry czyli światło 2,5 oraz szeroki kąt 24 zadecydował. Na razie w rawach nie robię, więc przepustowość bufora nie stanowi dla mnie problemu. A że pojawiła się możliwość kupna używki w dobrej cenie, więc się zdecydowałem. Eksperymentalnie podłączyłem lampę fl-36 i czasami foci z synchronizacją. Dlaczego nie za każdym razem to będę musiał chyba więcej poczytać ...![]()
Ostatnio edytowane przez Kaz de Wro ; 24.08.08 o 13:52
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Duży chłopak jesteś, więc nie będę Cię do rawów przekonywał. IMHO focąc tym Rikosiem jest to konieczność - ma po prostu mniejszą rozpiętość tonalną niż lustrzanka. A z rawa można duuuużo wyciągnąć.
Lubię kolorowe skarpetki. Każda inna. http://www.formatfoto.pl/
Dzięki za opinię.
Podaję kolejną fotkę, tym razem z Czech.
189.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Ostatnia moja fota coś mi nie pasiła z RT, trudno mi ją było obrobić w BW (oczywiście mowa o obróbce hardcore- photo czyli z .jpg!).
Wiem , że jestem monotematyczny, dlatego podaję kolejną fotkę
190.
Ostatnio edytowane przez Kaz de Wro ; 28.08.08 o 18:07
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Boskie to ostatnieChyba Cię lubi ta pani
A tak swoją droga, co to za wypasiona kamienica? Jest taka wielka, czy to tylko złudzenie? Wygląda wręcz jak pałac...
Fajne, trochę barierka z prawej psuje kompozycję.
Ostatnie bardzo dobre
Babcia ma styl![]()
wesołe jest życie staruszka!![]()