A mi sie ziemniaczki podobają![]()
A mi sie ziemniaczki podobają![]()
Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl
pozdrawiam Wojtek
Ktotek- mam jedną fotke zrobioną na wprost ale nie wyszła mi (poruszona) i na kolejnej fotce postanowiłem trochę skrócić kąt. Wyjazd na grzyby, których zresztą tutaj teraz nie ma (okolice Milicza), nawet na kilka godzin to zawsze jest coś.
Ernest- ziemniaczki ładne a jakie smaczne, polecam![]()
A teraz trochę na poważnie![]()
8. Śmiertelny powab albo pocałunek śmierci
Ładny muchomorek. "Pocałunek śmierci" - faktycznie na nim lekkie uszkodzenie kapelusza może przypominać usta. Pocałunek śmierci jednak to raczej by nie był - Muchomor czerwony w przypadku zatruć bardzo rzadko jest przyczyną śmierci, częściej halucynacji czy problemów żołądkowych. Nie jest tak toksyczny jak inne - śmiertelnie trujące muchomory ale jest bardzo widowiskowy. Stąd dość często niedoszli samobójcy zawodzili się na tym grzybie - na szczęście
Takie moje OT jako, że się interesuję grzybami...
Ktotek- jeżeli chodzi o grzyby to ja jestem zupełnym ignorantem, no nie licząc pieczarekPrzydałoby sie trochę podszkolić... .
Podaje kolejną fotke z mojego "grzybobrania"
9. Ślimakowe kęsy
6 i 7-mka - ciekawe i ładne.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Tym razem ślad po ostatniej wieczornej przechadzce po Ostrowie Tumskim. W E-1 brakuje mi LV i trudno się przyzwyczaić do "wygibasów", które muszę robić aby zrobić szersze ujęcie. W c8080 było pod tym względem o wiele łatwiej.W hybrydzie częściej niż obecnie ostrzył mi dobrze AF. Na AF Zuiko nie zawsze mogę liczyć, pozostaje na szczęście wejście w tryb manualnego ostrzenia.
Ale najważniejszym jest to, że jest szczególny klimat robienia zdjęć nocnych/ wczesno-porannych. To mi odpowiada.![]()
10. Nocne klimaty
11. Lustrzane lasu odbicie
Ostatnie mi się podoba.
Fajna jest ta mała głebia ostrości, akurat na kałuży.
12. Dwie pasje
Woytec60- dzięki za krytyczną opinię![]()
Fuj! Dzlaczego filizanka, taka brudna :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.