Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Adobe PS CC + LR za €12,29 miesięcznie.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: Adobe PS CC + LR za €12,29 miesięcznie.

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Dokładnie o to chodzi. Płacisz za to co w danym momencie jest Ci potrzebne. W tym momencie "wynajęcie" programu pod konkretny projekt jest dużo bardziej opłacalne niż kupowanie
    W pełni to rozumiem. Na dzień dzisiejszy nie jest mi PS potrzebny. Może będzie mi bardzo potrzebny w styczniu lub marcu 2014r (tak hipotetycznie zakładam ) Będę mógł w tym czasie "wynająć" PS do pracy na miesiąc za 60zł ??? Wiesz dobrze, że nie (oferta tylko do 2 grudnia 2013) i tu jest pies pogrzebany w tym tkwi tzw. haczyk
    Jeśliby to byłoby dostępne jak w tytule wątka jestem jak najbardziej za ale tak dobrze niestety nie ma
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 22.11.13 o 00:22
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    W pełni to rozumiem. Na dzień dzisiejszy nie jest mi PS potrzebny. Może będzie mi bardzo potrzebny w styczniu lub marcu 2014r (tak hipotetycznie zakładam ) Będę mógł w tym czasie "wynająć" PS do pracy na miesiąc za 60zł ??? Wiesz dobrze, że nie (oferta tylko do 2 grudnia 2013) i tu jest pies pogrzebany w tym tkwi tzw. haczyk
    Jeśliby to byłoby dostępne jak w tytule wątka jestem jak najbardziej za ale tak dobrze niestety nie ma
    Wynajmiesz za 150

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Wynajmiesz za 150
    Nie bardzo rozumiem 150 zł, euro, za jaki czas użytkowania?. Zresztą odpowiem, że raczej nie. Jakbym może miał na tym zarobić powiedzmy 600 na czysto no to czemu nie...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    W pełni to rozumiem. Na dzień dzisiejszy nie jest mi PS potrzebny. Moo będzie mi bardzo potrzebny w styczniu lub marcu 2014r (tak hipotetycznie zakładam ) Będę mógł w tym czasie "wynająć" PS do pracy na miesiąc za 60zł ??? Wiesz dobrze, że nie (oferta tylko do 2 grudnia 2013) i tu jest pies pogrzebany w tym tkwi tzw. haczyk
    Nie chodzi mi i kwotę, tylko o sam fakt usługi i możliwości jakie ona daje. Jak sobie spojrzysz np. na możliwości kupna aktualizacji do posiadanego softu, to sprowadza się to mniej więcej do tego samego. Co jakiś czas musisz wydać kolejną kasę, żeby mieć dostęp do nowej wersji. Jak dzwoniłem do Adobe'a na początku tego roku w sprawie Clouda, bo chciałem się wywiedzieć jak to działa - szykował się projekt i trzeba było soft zorganizować, to ceny były jeszcze wyższe niż to co jest teraz bez promocji. Za darmo nigdy nie będzie, ale jeśli firmy będą chciały upowszechnić taką ofertę u użytkowników domowych, to będą musiały jeszcze zejść z ceną.
    The question is, who cares?

Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Nie chodzi mi i kwotę, tylko o sam fakt usługi i możliwości jakie ona daje. Jak sobie spojrzysz np. na możliwości kupna aktualizacji do posiadanego softu, to sprowadza się to mniej więcej do tego samego. Co jakiś czas musisz wydać kolejną kasę, żeby mieć dostęp do nowej wersji. Jak dzwoniłem do Adobe'a na początku tego roku w sprawie Clouda, bo chciałem się wywiedzieć jak to działa - szykował się projekt i trzeba było soft zorganizować, to ceny były jeszcze wyższe niż to co jest teraz bez promocji. Za darmo nigdy nie będzie, ale jeśli firmy będą chciały upowszechnić taką ofertę u użytkowników domowych, to będą musiały jeszcze zejść z ceną.
    Widzisz akurat mam inny pogląd w tej kwestii i oczywiście nie musisz się zgadzać. Nie musze wydawać co jakiś czas kasy i nie wydawałem do tej pory po kupnie programu. Od ładnych paru lat posiadam, kupiłem, Photoshop Elements w wersji 6, a teraz jest już jest 12-sta zdaje się. Nie czuję potrzeby aby mieć tę najnowszą. Podobnie z programem Lightroom, kupiłem 4 (aktualizacja darmowa do wersji 4.4) i też na długie lata mi wystarczy. Choć tu przyznaje, że może mogłem te pół roku poczekać na wersję 5 ale kto wiedział, ze tak szybko wyjdzie tu głównie by mi chodziło o poprawienie szybkości działania wersji LR 5.2 w stosunku do 4.4 niż te zmiany funkcjonalne wprowadzone.
    Plik RAW zawsze można przekonwertować do dng. Także jak dla mnie te programy są w pełni funkcjonalne.
    Edit
    Pisząc o aktualizacji najpewniej masz na mysli mozliwość czytania plików RAW z nowych aparatów, także jak wspomiałem powyzej dla mnie to nie jest żaden problem i potrzeba.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 22.11.13 o 01:36

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    342
    Moja galeria

absolutnie nie chcę udowadniać że to co dla mnie jest dobre dla kogoś też musi być. w zależności od potrzeb klienta raz lepszy może być zakup raz wypożyczenie. ahutta wspomniał o firmie, rzeczywiście jak masz kupić coś za duże pieniądze a potem bawić się w groszową comiesięczną amortyzację to lepiej jest sfinansować to w korzystniejszy dla firmy sposób. przy zakupie indywidualnym już może być inaczej. dla mnie ta forma posiadania oprogramowania jest niekorzystna bo nie lubie płacić za coś i nie mieć tego na własność. jeszcze jedna niedogodność wg mnie - brak internetu to brak programu.
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Tylko ekscytujecie się samym faktem zakupu w formie "wypożyczenia". Jeśli kogoś taki wariant nie interesuje, to nie ma sensu na ten temat dywagować.
    Jeśli na razie jest możliwość wyboru czy kupujemy tak czy inaczej to każdy wybiera opcję dla niego korzystniejszą i tyle. Nie ma sensu nikogo próbować nawracać, bo nie o to chodzi
    The question is, who cares?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Wg mie dobre dla mnie by to bylo jesli powiedzmy przez iles tam miesiecy wynajmowalem i suma sumarum zaplacilem juz tyle,ze dochodze prawie do ceny programu to oni mnie za te drobna roznice udostepniaja na okres nielimitowany.Taka forma kupowania na raty z mozliwoscia rezygnacji w ktoryms tam momencie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Wg mie dobre dla mnie by to bylo jesli powiedzmy przez iles tam miesiecy wynajmowalem i suma sumarum zaplacilem juz tyle,ze dochodze prawie do ceny programu to oni mnie za te drobna roznice udostepniaja na okres nielimitowany.Taka forma kupowania na raty z mozliwoscia rezygnacji w ktoryms tam momencie.
    Pisz do Adobe

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Pisz do Adobe

T.
    To mi odpisza:Masz siódemkę to sprawdzaj,a nie swiruj w starszych wersjach.