G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Jedno co mi nie podchodzi to to ze,ze autor musi tlumaczyc wstawiane zdjecie.
Dobre zdjecie samo zagada i sie obroni.Jesli ktos nie uslyszy tego co zdjecie mowi to po prostu niech zapyta.Autor jednak niech nie odpowiada na kazde pytanie tylko jak bedzie podsumowanie dyskusji to to wtedy mozna se pogdybac.Powiedzmy tydzien po wstawieniu zdjecia.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Zdjęcie nr 1 by Thomasso
Dla mnie bez tej pani w kadrze byłoby trochę takie nijakie, mógłbym w pracy wyjść na korytarz (który jest raczej pustawy) i zrobić podobne. Z tą panią tak bijącą po oczach jest już lepiej wyważone, chociaż troszkę o niczym, bo nie wiem co fotografowała ta pani, co właśnie przegląda na swoim aparacie itp.
I na koniec - to na ścianie to nie rozdzielnia z bezpiecznikami tylko raczej skrzynka hydrantowa. Tak dla porządku.
Zdjęcie nr 2 by Diabolique
bardzo mi się podoba. Ręce osób, które próbują wyzwolić się z niewoli, zamknięcia i nałożonych na nie ograniczeń to jeden mocny akcent. A z drugiej strony dziewczyna, zdaje się nie zauważać wołania, nie słyszy - ma słuchawki na uszach. Jedynie widzi wyciągnięte ręce i... wstydliwie chowa swoją dłoń.
Moim zdaniem za chwile zrobi się tu straszny balagan. Będzie zbyt wiele dyskusji na na wiele zdjeć przemieszanych ze soba wzajemnie i wątek zrobi sie nieczytelny.
Co wy na to, zeby watek przybrał forme np DITLa. Przez załóżmy tydzien wrzucamy fotki i glosujemy na temat której przez nastepny tydzien (nie wiem, czy nie za dlugo) rozmawiamy.
Co wy na to?
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
A jaką metodą wybierzemy metodę głosowania?
Dokładnie, oczywiscie nikt nikomu nie zabroni wyrazic swojego zdania na temat zdjecia, które nie zostało wybrane (ale tylko z ostatniej grupy), niemniej jednak głowna dyskusja będzie toczyc sie na temat jednego zdjecia.
Ostatnio edytowane przez sepi19 ; 20.11.13 o 12:45
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
A nie wystarczy trochę wstrzemięźliwości we wstawianiu zdjęć. Chcecie kolejnego konkursu, tym razem na zdjęcie tygodnia...? Ja jestem przeciw. Choćby z tego powodu że jak już zdecyduję się coś poddać takiej analizie jak tu jest to mogę nie doczekać się tej analizy. Kolejną uwagę mam do tego by nie wstawiać swoich przeróbek autorskich zdjęć, rozwala to moim zdaniem kompletnie sens wątku. Miała być dyskusja co widzę, czy zdjęcie do mnie gada, a jeśli tak to o czym a nie pokazywanie jak ja bym skadrował, można to wyrazić słowami.
fot nr 3.
podoba mi sie konsekwencja dzarro w pokazywaniu rzeczy takimi jakie sa. bez specjalnych efektow, trikow, tlumaczenia. cos zostaje zauwazone i pokazane - tyle. zaprezentowane zdjecie pokazuje, ze w tym co robi jest dokladny.
fot nr 2.
trzeba byc cierpliwym, zeby zrobic podobne zdjecie.
fot nr 1.
widzialem juz kiedys to zdjecie i wciaz uwazam , ze jest naprawde dobre. ja sie zastanawiam, czy jej nie jest za goroco w tym puchu i te buty.
ogolnie jesli moge, to mam wrazenie, ze zbyt duza role przyklada sie na tym forum do samego obrazka, premiuje sie efekciarstwo, przymyka oko na manipulacje lub wrecz w ramach dobrych rad zacheca np. do usuwania czegos z obrazu! trudno mi to zaakceptowac, bo (wracam do dzarro) wole rzeczywistosc taka jaka jest niz powerade zamiast wody.
Wydawało mi sie że wątek powstał w bardzo konkretnym celu, to miała być dyskusja o skończonym dziele autora, a nie o naszej wersji jego pracy. Czy namalowany obraz potniesz albo czy zdjęcie na ścianie w galerii skadrujesz do swojej wizji...Raczej nie, jeśli Ci się nie spodoba, jeśli w takiej formie do Ciebie nie zagada to wyrazisz to słowami i pójdziesz dalej. Tak ja odebrałem ten wątek, i wyraziłem swoje zdanie. Nie napisałem Adamie byś post usuwał być może autorowi zdjęcia i autorowi wątku taki sposób odpowiada, mogłeś spokojnie wyrazić swoje zdanie.