Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
A węgiel masz?
---------- Post dodany o 00:51 ---------- Poprzedni post był o 00:50 ----------
Tak tylko z ciekawości pytam![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Po namyśle postanowiłem dorzucić swoją skromną cegiełkę do tego wątku. Trudno mi się tu odnaleźć bo nie jestem ani Frust a już tym bardziej nie jestem Art.
Fotografuje bo lubię. Dobrze się czuję z szerokim kątem będąc w centrum akcji.
Zdjęcie z prezentacji drużyny Lecha na Starym Rynku w Poznaniu. W kwestii dlaczego zrobiłem to zdjęcie... to był impuls i działanie podświadome. Z kolei nie chcę mówić co chciałem pokazać. Niech szanowny widz sam ma tą przyjemność.
![]()
Ostatnio edytowane przez Jaack ; 2.12.13 o 06:28
Najbardziej zastanawia mnie, czy ta starsza pani znalazła się tu przypadkiem, czy jest fanką, a może przyszła z wnukiem?![]()
Podoba mi się ujęcie, zamrożony ruch - widać że dużo się dzieje ale na chwilę wszystko zastygło.
Ciemne trochę, w związku z czym czuję lekki dyskomfort.
Popieram niemówienie "co artysta chciał powiedzieć"![]()
Bez pana z prawej, cięte w kwadrat byłoby prawdziwym Art![]()
Starsza Pani przyszła z wnukiem.
Jednak "Art" nie był zamysłem autora
Cieszę się że myślimy podobnie. Moim skromnym zdaniem właśnie ten warunek wątku jest trudny do spełnienia. W przypadku bardziej złożonych scen różni widzowie skupią się na zupełnie innych elementach kadru. Nie ma sensu już na początku sugerować im czegokolwiek. Po co psuć tym zabawę.
Kolejne zdjęcie które mam już przygotowane będzie ciut jaśniejsze. Rzadko to robię ale dopaliłem kadr lampą, posłużyłem się tez reflektorami samochodu.![]()
Ostatnio edytowane przez Jaack ; 2.12.13 o 09:28
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Mam na myśli nieopowiadanie artysty o treści swego dzieła. Niechże samo przemówi.
Zgadzam się z Bufetową, może po prostu zostawmy to do decyzji wstawiającego ?
Jak komuś nie będzie odpowiadało wypowiadanie się pod nieopisanym przez autora zdjęciu, to się nie wypowie i tyle. Będzie więcej takich zdjeć bez oddzewu, to i opisy autorów się pojawią.
Nic na siłę![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo