Przy 31. - skalnym mieście - odczułem silny niedosyt, będzie suplement?
no i co to / kto to jest tamada?
Przy 31. - skalnym mieście - odczułem silny niedosyt, będzie suplement?
no i co to / kto to jest tamada?
The question is: What is a Mahna Mahna?
to była Gruzja w pigułce, fajne na początek relacji, liczę na rozwinięcie każdego z zapodanych tematów![]()
tak, będę się starał poruszone wątki rozwinąćale po kolei
![]()
ładne jest 35 i 38 - bo lubię jeść![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Brawo Janku, ciągnij tego konia kaukaskiego![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Oj dzieje się, oj dzieje ...
Świetne foto, pięknie, krótko i węzłowato opisane ...
Masz we mnie oglądacza.
Pozdrawiam.
Miło czytać takie komentarzewłaśnie skończyłem przygotowywanie kolejnego zestawu zdjęć na jutrzejszą opowieść a na razie P.T. Czytelnikom niniejszego wątku dedykuję piosenkę która była w Gruzji hitem tegorocznego lata:
Będzie słów kilka o symbolice...
Gdy św. Nino (na zdjęciu poniżej na ikonie po prawej) przyniosła w IV wieku wiarę chrześcijańską z Ziemi Świętej na tereny dzisiejszej Gruzji, pierwszy krzyż uczyniła z dwóch gałązek winorośli które związała puklem własnych włosów. No a wiadomo, gałązki takie proste nie są i z tej oto przyczyny bardzo często w Gruzji można zobaczyć krzyż z opuszczonymi, czasami wygiętymi łukowo, ramionami.
39.
40.
41.
Charakterystyczny kształt pojawia się w elementach architektury
42.
43.
I trafił także na flagę Episkopatu Gruzji
44.
![]()
To pacyfka też pochodzi z Gruzji?![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
no raczej nie, nie te proporcje, krzyża się tam trudno dopatrzeć no i geneza zupełnie inna
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pacyfa