Ostatnio edytowane przez Saboor ; 14.01.14 o 19:55
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Świetnie Ci wyszło Saboor. Dużo mi brakuje jeszcze umiejętności![]()
Olympus OM-D E-M5 | Olympus 12-50| Olympus 45mm f/1.8 | Panasonic Leica 25mm f/1.4
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Widzę. Dla mnie jest i tak super. Teoretycznie patrząc to zawsze mogłoby być lepiej.
Olympus OM-D E-M5 | Olympus 12-50| Olympus 45mm f/1.8 | Panasonic Leica 25mm f/1.4
[37] próbuję z tymi portretami non stop, raz krzywo i to już wiem, że zły pomysł. A co powiecie na temat tego?
Cześć. Szczerze? fatalnie. kadr , wyraz buzi modelki, to nie współgra nawet w 1%. Sorry za szczerość i może ostre słowa. Sztuka portretu łatwa nie jest. Zacznij trenować może w tematyce dokumentalnej street foto, łap ludzi w róznych momentach, przypadkiem, zacznij kadrować, a potem przejdź do pozowanych zdjęć.
Tu modelka nie czuje się wyluzowana, nie ma tej lekkości komunikacji obrazowej między modelką i fotografem. Zwracaj uwage na szczególy, otoczenie, ubiór, pozę, nastrój modelki. Fotograf emanuje swoją energią na modelkę - staraj się by było jak najbardziej naturalnie.
powodzenia. będzie dobrze.
Dzięki za konstruktywną krytykę. Właśnie po to wstawiam zdjęcia, żeby się dowiedzieć. Trzeba się szkolić bez przerwy
EDIT. Moim problemem jest jeszcze głównie to, że więcej uwagi skupiam odnośnie ostrości zdjęcia, samej obróbki później i dylematów czy nie za dużo koloru, czy za mało. A powinienem bardziej się skupić na odpowiednim kadrze, sytuacji, szczegółach kompozycji.
Ostatnio edytowane przez d4rk89 ; 16.01.14 o 21:08
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
wiesz ja za portrety sie nie biore dlatego, że jestem mrocznym człowiekiem. A w tego rodzaju fotografii należy wyciągnąć piekno kobiety a nie ją tłamsić.
Jak focisz buduj radosną atmosferę, niech nie czuje tremy przed obiektywem. Ja subiektywnie tu takową tremę wyczuwam.
No zaprzestanie szkolenia i rozwoju to śmierć.