Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 13.11.13 o 13:50
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Zdjęcia zgłaszane do FM są odzwierciedleniem gustów i fotograficznego wyrobienia wszystkich użytkowników forum. Zatem nie wiem skąd pomysł/postulat?, aby zdjęcia zgłoszone do konkursu miały to wszystko, czego nie mają - nie mają "flow" nie da się ich czytać, są przewidywalne i sztampowe; a do tego proste nudne itd itp. Zgłosić fotę może każdy - zarówno wyrobiony estetycznie i fotograficznie forumowy wyjadacz, jak i ktoś, kto wczoraj kupił pierwszy w życiu aparat.
Dopiero po zgłoszeniu ma zasiadać ława mędrców i ma zdecydować, które z tego wora są dobre, a które zupełnie słabe; które nadają się do czytania, a które tylko do skanowania.
Natomiast myślę, że nie tylko mnie dręczy problem nieco inny... otóż od dłuższego czasu odczuwam, że doszłam do ściany, że nic dalej, ani nigdzie wyżej, że wszystko już było, że nie mam szans, na to by dało się czytać. Potrafię, jak sądzę, wykonać zdjęcia jakie już były (a było niemal wszystko?!), tylko jaki sens ma tryliardowe zdjęcie samotnego drzewa, albo pary staruszków na jesiennej ławce? Ktoś jeszcze tak ma?
Chyba dlatego nawet za zgłaszanie się nie zabieram![]()
E tam Jolu, głowa do góry i ruszaj na polowanie, jak nie rano, to wieczorem. Deszcz, mgła, samochody, pociągi można trochę umysłem i oczami namieszać. Ale jeden warunek- trzeba wyjść i poszukać tego czego jeszcze nie zrobiłaś. Olek na kołku- to nie pasuje![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
A szkoda...
w ten sposób rozumując nie sensu uprawiać seksu, bo to było, płodzić dzieci też nie , bo to trwa od pokoleń... smaki jedzenia tez już były i ktoś je próbował itd itp. nawet zmieniające się światło w górach , które mnie fascynuje tez nie ma sensu fotografować bo podobne juz na pewno gdzieś ktoś z armii fotografów utrwalił.
Tyle tylko, że tamte foty nie są moje, a ja te same plenery czasem inaczej widzę i na pewno inaczej wywołuję. A że ktoś kiedyś już je widział i utrwalil, a co mnie to w końcu obchodzi, to jest mój czs, moja radośc i czasem kawalek mojej satysfakcji.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro