Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 112

Wątek: Forever Young and Depressed

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Forever Young and Depressed

i jeszcze jedno, ktore mi podoba sie srednio, ale bardzo spodobalo sie modelce (chociaz szczerze mowiac - temu zdjeciu najblizej do takich, ktore faktycznie chcialbym robic)

10.
    Ostatnio edytowane przez hellbike ; 29.11.13 o 13:44

dzarro
    Gość

Czyli porzucasz na dobre "dziwactwa". Dziewczyny ładne więc w sumie trudno się dziwić.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Czyli porzucasz na dobre "dziwactwa". Dziewczyny ładne więc w sumie trudno się dziwić.
    Dzeciny niczego sobie.Ale zeby zaraz modelki i sesje.Nie za duzy skok w szeroki swiat?

---------- Post dodany o 14:36 ---------- Poprzedni post był o 14:32 ----------

Cytat Zamieszczone przez hellbike Zobacz posta
    i jeszcze jedno, ktore mi podoba sie srednio, ale bardzo spodobalo sie modelce (chociaz szczerze mowiac - temu zdjeciu najblizej do takich, ktore faktycznie chcialbym robic)
    Zdjecia z sesji maja odpowiadac zleceniodawcy.A czy Tobie i modelce sie podobaja to sprawa drugorzedna.Modelka ma pozowac i nic wiecej.Jej zdanie o swietnosci lub nie zdjec jest malo wazne.Jesli natomiast Tobie sie zdjecia z sesji podobaja to jest plus,ale tylko taki ze praca sprawila Ci przyjemnosc.Nic wiecej nic mniej.

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Mowiac o tym, ze temu zdjeciu najblizej do zdjec, ktore chcialbym robic - chodzilo mi jedynie w porownaniu do najnowszych wrzutek.
    Jest tak, poniewaz to wlasciwie jedyne zdjecie, ktore pozwala cos poczuc. Zdjecia takie jak to - http://static.maxmodels.pl/photos/1/...1d2_175743.jpg to tylko "ladna foteczka", ktora nie ma dla mnie niemal zadnej wartosci i jest jedynie etapem przejsciowym, na ktory sobie pozwalam, jako ze to moje pierwsze proby z portretem.

Nie znaczy to, ze porzucam *dziwne* zdjecia. Jestem malo sprecyzowany pod kątem estetyki i dopiero sie odkrywam :3

Jesli chodzi o post wyzej - Świetnie zdaje sobie sprawe z tego, o czym mowisz i tak faktycznie bedzie, kiedy zajme sie fotografią komercyjną; jednak docelowo zdecydowanie priorytetem jest dla mnie fotografia artystyczna, czyli taka, ktora wyraza mnie.

A poki co - to, co prezentuje, jest fotografią czysto amatorską.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

To ja może o samym zdjęciu jako zwykły odbiorca. Nie podoba mi się, że dziewczyna nie ma połowy twarzy ani nóg, że o butach nie wspomnę.
    Sceneria do portretu b.dobra ale ogólnie jest za ciemno mz. Jestem tu na nie, zdecydowanie.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    To ja może o samym zdjęciu jako zwykły odbiorca. Nie podoba mi się, że dziewczyna nie ma połowy twarzy ani nóg, że o butach nie wspomnę.
    Sceneria do portretu b.dobra ale ogólnie jest za ciemno mz. Jestem tu na nie, zdecydowanie.
    No wlasnie niestety nie wyrobilismy sie nieco z czasem i spotkał nas mrok :{

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Jesli chodzi o post wyzej - Świetnie zdaje sobie sprawe z tego, o czym mowisz i tak faktycznie bedzie, kiedy zajme sie fotografią komercyjną; jednak docelowo zdecydowanie priorytetem jest dla mnie fotografia artystyczna, czyli taka, ktora wyraza mnie.

A poki co - to, co prezentuje, jest fotografią czysto amatorską.
    No widzisz.Czyli jestesmy w domu.Umowiles sie ze znajoma ,kolezanka na zdjecia.Porobiliscie sobie kilka fotek i mieliscie wspolny ubaw.Jest to inna sytuacja jak sesja z modelka.Bo czytajac takie teksty to boje sie,ze jakosc tragicznie upada.
    A poki co- to, nie musisz tego az tak zaznaczac.Mamy oczy przeciez
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 29.11.13 o 16:01

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Podoba mi się twoja determinacja w tym co robisz.
    Ostatnio edytowane przez sepi19 ; 29.11.13 o 16:25
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Umowiles sie ze znajoma ,kolezanka na zdjecia.Porobiliscie sobie kilka fotek i mieliscie wspolny ubaw.Jest to inna sytuacja jak sesja z modelka.
    Czy dopuszczasz sytuację, że w pierwszym przypadku mogą być lepsze (dużo lepsze) zdjęcia niż w drugim?
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Czy dopuszczasz sytuację, że w pierwszym przypadku mogą być lepsze (dużo lepsze) zdjęcia niż w drugim?
    Nie.Sesja to nie aparat pod pache i naciskanie spustu.Sesja to plan.To zamierzone dzialanie wg scenariusza.To oswietlenie,to plan zdjeciowy,to blendy,to swiatlo,to makijaz,to ludzie odpowiedzialni za pewne etapy,rozdzialy.To naprawde odpowiedzialne zadanie nie wykonalne raczej przez jedna osobe,a jesli juz to pozniej to widac.
    Inaczej sie patrzy(widzi) na amatorskie zdjecia z imienin u cioci a inaczej na zdjecia z sesji z imienin u cioci. U tej cioci kazdy zrobi fotki,wielu krzyknie,ze robili sesje,kilku doda,ze ciocia to modelka a ilu stwierdzi,ze sie po takich zdjeciach odnalazlo i "artystom" zostalo.

Uprawnienia umieszczania postów