Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 112

Wątek: Forever Young and Depressed

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: Forever Young and Depressed

Cytat Zamieszczone przez hellbike Zobacz posta
    Chodzilo mi o to, ze niektorzy nakazuja poczatkujacym komponowac wdg. tych zasad, a dopiero kiedy sie z nimi oswaja - pozwalaja komponowac inaczej, po swojemu. Takie podejscie faktycznie ma sens w niektorych przypadkach, jednak w innych - tzn. osob, ktore maja odpowiednia intuicje/wyczucie - bardziej im zaszkodzi, niz pomoze.
    W przypadku Twojego autoportretu myślę by pomogło te komponowanie w/g zasad ale to tylko moje zdanie.... Za dużo niepotrzebnej góry przez co oczy są w centrum kadru.
    Wcześniejszy wrzut się mi spodobał, zwłaszcza pierwsze.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Dziwię się, że chce Wam niektórym zabierać poważnie głos na ten temat.... Możecie mnie zlinczować, ale poza dziewczyną w wózku z marketu... To inne wyglądają jakby brakło ostrości i za późno naciskał spust migawki...Żadną , nawet najbardziej wyszukaną i naukową definicją nie przekona mnie nikt... Czarek napisał : "chcesz cykać , cykaj... " To tyle...
    Co nie znaczy , że ja nie jestem cykaczem.... Ale u mnie choć coś widać... sorry
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

No i tu masz przykład odnośnie tego co pisałem o zasadach.
    The question is, who cares?

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    No i tu masz przykład odnośnie tego co pisałem o zasadach.
    Ale, że nie rozumiem......
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Ale, że nie rozumiem......
    To nie było do Ciebie, tylko do gospodarza wątku

barmichal76
    Gość

Muszę przyznać, że nie mogę się przyczepić, że ostatni cykl nie jest spójny.
    Wybrałeś konwencję, w której ostrości nie ma w części zdjęć - ok, że wszystko jest walone lampą na maksa - ok. Twoja decyzja, ale nie bardzo rozumiem co wnosi do tego reportażu? Ponadto temat tak samo ciekawy, jak te "nudne" z naszej galerii, o których pisałeś. Czy środki wyrazu, które zastosowałeś miały za zadanie coś podkreślić? Zwrócić naszą uwagę na coś szczególnego?
    Pozdr

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    No i co teraz bedzie??
    Nic, albo dalej to samo, to tylko bicie piany. Takiej jałowej z samego białka bez przypraw i smaku, przynajmniej jak do tej pory.

---------- Post dodany o 18:30 ---------- Poprzedni post był o 18:27 ----------

Cytat Zamieszczone przez hellbike Zobacz posta
    1a
    2a
    3a

zdjątka z dzisiejszego spaceru. Najbardziej interesuje mnie, czy nie przesadzilem z obrobka.
    Całkiem niewiele od siebie i rozmówców wymagasz...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez barmichal76 Zobacz posta
    Ponadto temat tak samo ciekawy, jak te "nudne" z naszej galerii, o których pisałeś.
    U mnie jednak trochę bardziej pobudzają wyobraźnię niż "te nudne z naszej galerii" - powtarzam sobie w kółko "Czy wiesz co teraz robi twoje dziecko?"

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    U mnie jednak trochę bardziej pobudzają wyobraźnię niż "te nudne z naszej galerii" - powtarzam sobie w kółko "Czy wiesz co teraz robi twoje dziecko?"
    Ja wiem, że dziś halloween, ale nie strasz tak, proszę Cię

| OlyJedi
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    No i jeżeli mamy taką myśl przewodnią, na taki cykl zdjęć to jak najbardziej pobudza wyobraźnię

To może zamiast niekończącej się rozmowy na temat jaka szkoła w sztuce jest dobra jaka nie dobra i kiedy łamać zasady a kiedy uczyć się ich na pamięć, przejdźmy na to jaki możliwy przekaz w tej serii i innych jest. Ile punktów siedzenia tyle kątów patrzenia, każdy z nas może wnieść coś od siebie, coś zauważyć albo nie zauważyć nic, a to też jest uwaga dla fotografującego.

Jako, że ja amatorem sztuki nie jestem to dla mnie taki reportaż jest trudny do zrozumienia. Ciężko mi stwierdzić czy zależy Ci na tym aby Twój materiał był przyswajalny dla mas, bądź też większości czy też dla garstki ludzi, która jest obeznana w sztuce.

Jeżeli nie zależy Ci na przekazie myśli dostępnej dla większości to nie będę się wtrącał już do tej dyskusji, a tylko pokornie przyglądał się zdjęciom

Uprawnienia umieszczania postów