Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 112

Wątek: Forever Young and Depressed

dzarro
    Gość

Odp: Forever Young and Depressed

Helbike,

problem polega na tym, że Ty się nie dowiesz na Forum dla fotoamatorów czy to co próbujesz robić do jest dobry kierunek czy nie. Jakbyś wrzucił zdjęcia z wysokiej półki w tym stylu(są takie) też byś się dowiedział, że są słabe. Żeby było jasne - według mnie te ostanie próby to raczej szukanie po omacku i rzeczywiście za dużo w tym pozy i podróby - ale, podobnie jak pers, pamiętam Twoje wcześniejsze rzeczy i uważam, że musisz mieć powód, dla którego efektowny, akceptowalny dla szerokiego grona odbiorców kadr(dla sporej liczby forumowiczów nieosiągalny) przestał Ci wystarczać już na tak wczesnym etapie.
    Jak już okrzepniesz i nauczysz się lepiej rozpoznawać siebie, spróbuj pokazać swoje prace komuś, kto rzeczywiście się na nich pozna - tzn. rozjedzie je jeśli trzeba ale może doda jakąś rzeczywiście cenną wskazówkę.

barmichal76
    Gość

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Helbike,

problem polega na tym, że Ty się nie dowiesz na Forum dla fotoamatorów czy to co próbujesz robić do jest dobry kierunek czy nie. Jakbyś wrzucił zdjęcia z wysokiej półki w tym stylu(są takie) też byś się dowiedział, że są słabe. Żeby było jasne - według mnie te ostanie próby to raczej szukanie po omacku i rzeczywiście za dużo w tym pozy i podróby - ale, podobnie jak pers, pamiętam Twoje wcześniejsze rzeczy i uważam, że musisz mieć powód, dla którego efektowny, akceptowalny dla szerokiego grona odbiorców kadr(dla sporej liczby forumowiczów nieosiągalny) przestał Ci wystarczać już na tak wczesnym etapie.
    Jak już okrzepniesz i nauczysz się lepiej rozpoznawać siebie, spróbuj pokazać swoje prace komuś, kto rzeczywiście się na nich pozna - tzn. rozjedzie je jeśli trzeba ale może doda jakąś rzeczywiście cenną wskazówkę.
    Może kiedyś wrzuci i wtedy sie przekonamy jaki będzie odzew. Na razie zestaw ani nie jest specjalnie spójny, również w kontekście tytułu wątku, ani żadne ze zdjęć niespecjalnie broni się jako pojedynczy kadr. Może za wyjątkiem 6. 2a, 2b i 3 stanowią coś w rozaju serii, ale to trochę zbyt mało moim zdaniem. Pomijam już kwestię jak bardzo wchodzą w intymną sferę osób w tych czterech kadrach.
    Pozdr

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria

Cel osiągnął. Już 5 stron naklepane o lichych zdjęciach i miałkich tekstach z bloga.

Wychodzi na to że kontrowersja lepiej działa niż warsztat i talent.
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

E tam, niczego sie nie dowie.
    Przeciez tu same stare pierdle siedza, co tylko kwiatki, robale i mgly potrafio robic, gdzie my tam do takiej sztuki przez duze SZY.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Przeciez tu same stare pierdle siedza
    Zasmuciłeś mnie
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    ... spróbuj pokazać swoje prace komuś, kto rzeczywiście się na nich pozna - tzn. rozjedzie je jeśli trzeba ale może doda jakąś rzeczywiście cenną wskazówkę.
    Racja.
    Niedawno była realna taka okazja. https://sites.google.com/site/fotoar...glad-portfolio
    Pewnie będą kolejne.
    Dostrzegam jednak mały problem - tam trzeba umieć mówić, komunikować swoje myśli i emocje, tak aby jakiś "stary pierdziel" zrozumiał, a tacy zwykle mają organiczną niechęć do dialektu z zaje-ku-chu

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

1a 2a 3a
    zdjątka z dzisiejszego spaceru. Najbardziej interesuje mnie, czy nie przesadzilem z obrobka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Pierwsze i trzecie mi się podobają
    Co do pierwszego, to nie wiem jak wyglądał oryginał, ale tutaj na pierwszy rzut oka mam wrażenie jakby to obrazem olejnym zalatywało, niemniej efekt ciekawie wyszedł.
    The question is, who cares?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

No i to są zdjęcia, a nie to, co na pierwszej stronie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

dzarro
    Gość

Do zdjęć nic nie mam. Wyglądają dużo naturalniej od wielu potworków z galerii, które dostają noty "doskonale". Mam nadzieję tylko, że to taka etiuda z cyklu "tak też potrafię" i nie dasz się sformatować...
    Z drugiej strony gdyby nawiązać do tytułu wątku, ale potraktować go ironicznie, to mógłby być ciekawy koncept na cykl. Zdjęcia rozchełstane są kontrowane przez te uładzone - najlepiej z tymi samymi postaciami. Np, na jednym zdjęciu pijana panienka łazi po ścianach a potem widzimy ją jako modelkę na zdjęciu w stylu jak wyżej.

Uprawnienia umieszczania postów