Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 112

Wątek: Forever Young and Depressed

| OlyJedi Awatar Holek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    71
    Moja galeria

Odp: Forever Young and Depressed

osz Tyyy... przejrzałem wątek i na stronie 5 foty mnie (pozytywnie) zszokowały - jak nie Twoje - a potem już było tylko gorzej - pozostałe przypominają mi foty mojego brachola (szacun dla niego) z gimnazjalnych imprez... owszem możesz je pokazywać na blogu, znajomym, umieszczać na FB itp itd - ale tutaj na forum sam widzisz co się dzieje - jak chcesz się mianować artystą bo takie odniosłem wrażenie, to chociaż zrób te foty mocno zaszumione i czarno-białe - może wtedy...
    "pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Matick7 Zobacz posta
    No i jeżeli mamy taką myśl przewodnią, na taki cykl zdjęć to jak najbardziej pobudza wyobraźnie

Przykro mi, że moja /wyobraźnia/ nie dorosła do Twojego artyzmu.
    A na poważnie to tutaj, na forum raczej nie znajdzesz zrozumienia. Za to mozesz liczyć na pomoc w fotograficznych pierwszych krokach, tylko na Boga pokaż wreszcie jakieś zdjęcia, a nie pierwsze lepsze pstryki seriami.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cześć!

Przyznam, że ten wątek lubię, ponieważ każdy "inny", odbiegający od innych tematów wątek, po prostu mnie ciekawi.
    Co do zdjęć to dla mnie jest to styl większości blogów amerykańskich nastolatków. Mając konto na blogspocie możesz spokojnie obserwować takie blogi, komentować je i zaprzyjaźniać się z blogerami, czerpać i dawać inspiracje. Możesz do tego pisać po angielsku, dzięki czemu będziesz doskonalić język.

Co do samych zdjęć podobają mi się numery 9, 10, 1b (bramka w kingsajzie), poza tym odzieżowe, za wyjątkiem "dziubka" modelki, który jest dla mnie nie do przyjęcia.
    Pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria

Zajrzałem do wątku, obejrzałem zdjęcia, poczytałem komentarze i mam mieszane uczucia. Zdjęcia na początku mi się nie podobają. Te z ubraniami już bardziej, ale też czuję pewien niedosyt. Tych z postu nr 65 nie rozumiem - mogłyby być reportażowe, tylko wtedy powinny przedstawiać jakąś historię, relację, coś odbiorcy powiedzieć - mi nie mówią nic. Wygląda tak jakbyś wyszedł gdzieś z dziewuchą się napić, wziął aparat i przypadkowo pstrykał zdjęcia. Nic więcej w nich nie widzę - może mam zbyt małą wrażliwość artystyczną

co do pokoleniowych narzekaczy to o Was dokładnie to samo mówili wasi rodzice. I gdyby nie te głupie żarty w szkole, wyczyny do których czasami wstyd się przyznać to nie byłoby czego z takim sentymentem wspominać. A że czasy się zmieniają? Że jest internet, fejs itp? Dziwi się ktoś, że młodzież z tego korzysta? Wy byście nie korzystali mając naście lat? :P

Wracając do łamania zasad. Wspomniany tutaj wcześniej Picasso też łamał ówczesne zasady i eksperymentował - tylko, że on sztukę wiernego oddawania rzeczywistości na płótnie opanował już w wieku 14 lat! Co miał biedak robić, przez resztę swojego życia kopiować rzeczywistość Niestety nie każdy może być geniuszem, dlatego ostrożnie z eksperymentami - wiele z nich zakończyło się fiaskiem (czego nie życzę).

Czekam na dalsze zdjęcia, z pewnością zajrzę tutaj jeszcze - chociażby po to, żeby poczytać komentarze bardziej doświadczonych kolegów.

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Kolejna dawka portrecików :3

1. 2. 3. 4. 5.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Całkiem przyjemne.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar Holek
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    71
    Moja galeria

skoro napisałem A, to napiszę też Be... ale to będzie komentarz od amatora, któremu coś tam nie pasi lub pasi we fotkach:

1. najlepsze - miłe dla oka, nawet pominę patyki wchodzące na twarz
    2. też fajne ale lepiej by było wykadrować panią z prawej - tak książkowo a jednak lepiej się patrzy;
    3. odpuściłbym - ucięte nogi i bloki z lewej psują wszystko;
    4. tu najbardziej bije po oczach ucięta noga, o reszcie nie powiem, bo się nie znam;
    5. NIE - sorry - pani wygląda jak by robiła siku... moooooże jak by miała otwarte oczy...

tyle ode mnie, jak by nie było to jednak się tu zatrzymałem, oby tak dalej;

pzdr
    Hołek
    "pijąc piwo dbasz o siebie i wyrabiasz zdrowy nawyk picia piwa u dzieci"

| OlyJedi Awatar witwicky
    Mieszka w
    Ślůnsk - Radzionków
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Uff... przebrnąłem wątek, kilkanascie wpisów na blogu. Nie chcę byc Wujkiem-Dobra-Rada. Zastanawia mnie Twoje podejście. Mocno ciężkie, przytłaczające. Twoja to jednak sprawa.
    Zaskoczeniem po całej lekturze była ostatnia wrzutka. Bardziej pogodna, lżejsza. Nie pasuje mi w ogóle 5 zdjęcie. Ni w kij ni w oko.

P.S. W Twoich wpisach razi mnie brak jakiegokolwiek poszanowania słowa pisanego. Ale to tak na marginesie

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

jeszcze dwie fotki z ostatniej sesji sie uchowaly.

1.2.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Wrzutka #85 całkiem przyjemna, nawet te mankamenty o których pisze Holek nie rażą a raczej wydają się celowym zabiegiem
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Uprawnienia umieszczania postów