Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 69 z 69

Wątek: Om-d M5 czy ...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Odp: Om-d M5 czy ...

75-300 lubi na długim jeździć w tę i z powrotem w nieskończoność. Wystarczy spust puścić i wcisnąć znów żeby załapał praktycznie od razu. Ciekawe, może softem to naprawią, miałem tak samo z Bigmą na E-520. Tylko na to "ponowne ostrzenie" to czasem czasu nie ma
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    75-300 lubi na długim jeździć w tę i z powrotem w nieskończoność. Wystarczy spust puścić i wcisnąć znów żeby załapał praktycznie od razu. Ciekawe, może softem to naprawią, miałem tak samo z Bigmą na E-520. Tylko na to "ponowne ostrzenie" to czasem czasu nie ma
    Zadana kombinacja, zadna ogniskowa nie poprawiala stanu faktycznego.
    Az takim ignorantem nie jestem, by bez sprawdzenia pewnych podstawowych rzeczy opisywac swoje wrazenia.
    Po prostu to nie jest sprzet do tego typu roboty i tyle w temacie...

A dlaczego w takim razie wiedzac to pokusilem sie o strzelanie w takich warunkach...
    Bo kastrata z racji swojej wagi i gabarytow zawsze mam w plecaku, gdyz nie jestem z tych dla ktorych 1-2kg wiecej powoduje rozgoryczenie i dyskomfort lazenia.
    Wiec tak z czystej przekory majac pozyczone 75-300 chcialem sie milo zaskoczyc...
    ...niestety wyszlo jak zawsze

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 11.11.13 o 20:41
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Az takim ignorantem nie jestem, by bez sprawdzenia pewnych podstawowych rzeczy opisywac swoje wrazenia.

pozdro
    Wierzę, po prostu piszę co wyprawia 75-300. Na 12-50, mimo że też ciemnica, to mi się nie trafiło. Właściwie trafiło - tylko gorzej bo w ogóle nie chciał wyostrzyć S-AF jest na poziomie D5100 z T70-300 VC USD.

| OlyJedi Awatar ZYSKI
    Mieszka w
    Kotlina Kłodzka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Jakieś minusy z M5 się pojawiają ???????

Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Pojawiają? Już dawno się pojawiały, nie ma idealnej puszki. Gdyby była - nikt by innych nie kupił (chyba żeby kosztowała ze dwie nerki ). Kwestia, co komu potrzebne i z czego może zrezygnować. Normalne. Nikt nie wymaga od Ferrari bagażnika 1000 litrów i mocowania fotelika ISOFIX

| OlyJedi Awatar ZYSKI
    Mieszka w
    Kotlina Kłodzka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Pojawiają? Już dawno się pojawiały, nie ma idealnej puszki. Gdyby była - nikt by innych nie kupił (chyba żeby kosztowała ze dwie nerki ). Kwestia, co komu potrzebne i z czego może zrezygnować. Normalne. Nikt nie wymaga od Ferrari bagażnika 1000 litrów i mocowania fotelika ISOFIX
    Zgadzam sie z Tobą, tylko żeby ich nie było za dużo i zbyt upierdliwych. Jako, że jestem zainteresowny troszkę o nim poczytałem, uogólniając opinie ma dobre a nawet powiedział bym bardzo dobre, wiadomo zawsze do czegoś można się przyczepić i tak jak piszesz nie ma idealnych puszek, dobieramy sobie sami dopasowując się chyba najbardziej do ceny.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta

...
    Dokładnie tak samo miałem z ZD 12-60 na morzu w Norwegii, przy niemal ciągłym zachmurzeniu, w deszczowym dniu w przedziale ogniskowych 50-60 mm przy f 7,1-8 Ostrzył gdzie chcial, a właściwie nie ostrzył. Po prostu brakowało mu kontrastu. szare niebo, bardziej szare góry i ciemne morze. Na szerokim kącie i gdy pojawiało się troszkę światła odżywał.

W takich momentach ratowałem się ustawieniem AF-S + MF. Do końca wycieczki już mu nie zaufałem.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 12.11.13 o 08:14
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar ZYSKI
    Mieszka w
    Kotlina Kłodzka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Dokładnie tak samo miałem z ZD 12-60 na morzu w Norwegii, przy niemal ciągłym zachmurzeniu, w deszczowym dniu w przedziale ogniskowych 50-60 mm przy f 7,1-8 Ostrzył gdzie chcial, a właściwie nie ostrzył. Po prostu brakowało mu kontrastu. szare niebo, bardziej szare góry i ciemne morze. Na szerokim kącie i gdy pojawiało się troszkę światła odżywał.

W takich momentach ratowałem się ustawieniem AF-S + MF. Do końca wycieczki już mu nie zaufałem.
    Z tego co wyczytałem (też z innych postów) rozumiem, że masz puszke M5, czy to jest tylko jedna aczkolwiek znacząca wada???, jestem nastawiony od jakiegoś czasu na zakup tej puszki i tylko tej , chodzi za mna krok w krok

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ZYSKI Zobacz posta
    Z tego co wyczytałem (też z innych postów) rozumiem, że masz puszke M5, czy to jest tylko jedna aczkolwiek znacząca wada???, jestem nastawiony od jakiegoś czasu na zakup tej puszki i tylko tej , chodzi za mna krok w krok
    Masz zamiar uzywac szkiel z duzego 4/3, czy Twoimi zainteresowaniami to jest dzika fotoprzyroda w dynamicznych ujeciach?
    Jesli nie, to te nasze dysputy mozesz smialo pominac.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Uprawnienia umieszczania postów