Wara od mZD 14-150
Ten aparat powinien mieć trzewia RX10 za wyjątkiem mechanizmu sterującego obiektywem, podobno pieruńsko wolny.
Poza tym RX10, nawet dwa razy droższy, no dobra inaczej...
... ten aparat powinien mieć zakres 24-50 "w NoktoZuiko"... a tak to tylko kolejny jacek placek.
Dla mnie forsa w błoto. Nie za bardzo kojarzę dla kogo to omd.
Tak tylko powiem Olkowi (może snuffi przekazać wyżej), że 700 USD a i owszem to bym wydał na jakiś uwa naleśnik a 'la 17/1.8 tylko 17 podzielić na dwa.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 29.10.13 o 15:27
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
A mnie się podoba- bardzo sympatyczny kompakcik.
Szkoda, że podobnej lampy nie dostał E-M5
Dostanie E-M7
Tak na serio - fajna propozycja. Wcale nie bez sensu. Zastanawiałem się nad dowszystkiegozoomem na fotografowanie "przy okazji" [ciach].
Nokto-Zuiko to raczej w XZ-3. To trochę inne przeznaczenie. Taki SP-XXXUZ dla wymagających.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 31.10.13 o 21:46 Powód: o OJ nie na forum ogólnym
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Wlasnie maila dostalem.Och jak go chwala,stale 2,8.Bardzo plaski,najbardziej plaski.I Wlan i GPS i od 28 do 300 zawsze gotowy,i juz niedlugo bedzie juz za chwile.I jak sie zarejestruje to pasek skorzany za darmo.Pod koniec listopada juz mi nawet moga go przyslac.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
matryca im większa, tym lepsza, to jasne.
lepsze GO.
więcej szczegółów.
noktozuiko - czy chodzi o zdjęcia nocne?
sony już to miało i sam chętnie z ciekawości chciałbym mieć tę funkcje w aparacie
no to fakt! temu najnowszemu OM-D E-M1 też by się przydało![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Jako, że mój XZ1 wylądował w łapkach mojej siostrzenicy, chciałem kupić sobie XZ2.
Teraz pojawił się Stylus 1 i jest dylemat, co wybrać ?
XZ2 jaśniejszy obiektyw, Stylus 1" dłuższy " obiektyw.
I jedno i drugie mogło by być w jednym, ale tak nie jest.
Zakładam, że jakość fotek w obydwóch korpusach taka sama.
Ciekawe czy tak duży zoom zachowa wysoką jakość obrazka w całym zakresie ogniskowych ?
( O cenie nie dyskutuję ).
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
henry1, wg mnie zdecydowanie jaśniejszy obiektyw. Wiesz co potrafi jasna optyka w XZ-1... Sample z nowego Stylusa jakoś mnie "nie powalają"...
Ostatnio edytowane przez henry1 ; 29.10.13 o 21:10
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.