A jasne ... Polska to wolny kraj.
Kochanieńki, gdybym miał niezależność finansową pozwalającą na porzucenie roboty i zajęciem się fotografią podróżniczą na serio, to zapewne pojechałbym na Tajwan nie na 10 dni lecz na 10 miesięcy i obfotografował panoramę miejską z perspektywy Słoniowej Góry o każdej porze dnia i nocy oraz w każdych warunkach pogodowych. Niestety ramy czasowe, które posiadałem pozwoliły mi na wspięcie się na ten pagórek w poniedziałek, w godzinach około południa i bardzo się cieszyłem, że nie lał rzęsisty deszcz, tak jak to miało miejsce w sobotę i niedziele, gdy w okolicy Taipei przechodził tajfunPlanowałem ponowić wspinaczkę w godzinach późno popołudniowych, aby zrobić nocną panoramę, ale niestety wybrałem inne miejsca, które pojawią się później.
Jaka Azja jest to ja wiem, na razie wrzucam fotki z 1/2 dnia i nawet połowy planowanej ilości fotek nie wrzuciłem (z tego 1/2 dnia oczywiście), pozostało więc tak mniej więcej 7 i 1/2 dni relacji fotomyślę, że do świąt się wyrobię. Radzę uzbroić się w cierpliwość.
PS
A tak po prawdzie, to żadna fotka, żaden film nie przekaże tego co tu znalazłem ... po prostu trzeba spakować walizki i tu przyjechać na dłuższy czas![]()