Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Z tym ,że cena za 12-50 to chciejstwo które raczej nie doczekuje sie realizacji. Obserwowałem ten obiektyw na allegro bo sklepy próbuja sobie pomóc ze zbytem również poprzez ten kanał sprzedaży. I jakos nie ma chętnych a aukcje sa powielane z tygodnia na tydzień. Nabywców znajduja jedynie obiektywy z drugiej reki w super stanie gdy cena oscyluje w granicach 500-600 zł.
Wracając do tematu wątku 12-32 winien kosztować tyle co 14-42 X PZ czyli 1.100-1.200. Na Ebay mozna kupic za 1.100 zł
Ostatnio edytowane przez Jd ; 2.02.14 o 15:21
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Orientuje się ktoś, czy w GX1 będę mógł jakoś ręcznie ustawić ostrość z tym obiektywem? Jest gdzieś do dostania w cenie niższej niż 1300-1400?
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
Chodzi mi o takie coś, niekoniecznie z peakingiem,
U mnie manualnie mogę ostrzyć tylko pierścieniem na obiektywie - b.podobna funkcja jak ta z filmiku ale bez pionowego suwaka. Panas raczej nie wypuści aktualizacji do GX1 i 12-32mm.
GX1 ma na tyle dobry AF, że można się obejść bez manualnego ostrzenia. Miałem w rękach kilka lepszych(?) bezlusterkowców ale tego mikruska polubiłem - mały, szybki, niepozorny...
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Pewnie tak, tylko do zdjęć nocnych będę musiał drugi obiektyw nosić...
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Test na fotopolis
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...-mega-ois-test
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.