zobaczymy jakie obrazki będą z niego wychodziły... jeśli przyzwoite to Sony będzie miało mocnego asa w rękawie
zobaczymy jakie obrazki będą z niego wychodziły... jeśli przyzwoite to Sony będzie miało mocnego asa w rękawie
Obrazki pewnie takie, jak z RX100. Matryca powinna być bardzo dobra.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nawet pojawił się dawno już chyba uśmiercony dodatkowy wyświetlacz analogowy, wygląda bardziej pro niż większość lustrzanek i bezluster.
Ten wyświetlacz to akurat już mogli sobie darować.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Bardzo ciekawy aparat, w Polsce się zbytnio nie sprzeda ale na świecie powinnien odnieść sukces. Podoba mi się pierścień przesłony na obiektywie.
Ciekawe czy da sie zamienic zoom elektryczny (jesli dobrze widze) z przymykaniem przyslony...
Aparat jesli optycznie bedzie swietny, a na to sie zapowiada, to zarobi na siebie, w cenie US chetnie bym sam zakupil i zapomnial o calej reszcie.
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
ano... na taką cenę nie czekałem i jej nawet nie starałem sie przewidywać.
chciałem kupić panasonica fz200 jako turystę. martwiłem się właśnie jakością i osiągami matrycy.
moja przemiana z lustrzanki Canona zatrzymała się na panasonicu lx3.
brakuje mi możliwości... już cierpię na brak właśnie ograniczeń z tegoż powodu!
jestem na etapie wyboru jakiegoś body m43... nie pasuje mi żonglowanie obiektywami.. kupię i przyspawam obiektyw na stałe właśnie żeby uzyskać więcej możliwości, które wynikają z fizyki. mam na mysli jasność obiektywu i wielkość matrycy. drugi dla mojej małżowiny chciałem kupić właśnie rx100m2.
zaś rozmyślanie po co dublować(?) chodzi oczywiście o porównanie z nabyciem w niedługim czasie m43. wstrzymałem się.
ale dzisiaj widzę właśnie iskierkę nadziei, to taki główny rywal (dla mnie) fz200. lepsza matryca. lepszy obiektyw. cenaporażka.
nie biorę jej jeszcze pod uwagę. czekam.
ten model wyznacza też kierunek wszystkich mega zoomów.. wg mnie jest kierunek, który pobudzi sprzedaż i zainteresowanie takimi modelami
bawiłem się sony hx200 kolegi... jeżeli tak samo będzie działał elektryczny zoom, to wg mojej subiektywnej oceny będzie to słaby punkt aparatu!
Ostatnio edytowane przez grzeSiuu ; 16.10.13 o 16:10
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Bardzo fajnie wygląda ten aparattaka obła konstrukcja, ale z wszystkimi potrzebnymi kółkami nastaw.
Bardziej ciekawi mnie jakość obiektywu, zwłaszcza na długim końcu.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
ja wyczytałem, że obiektyw ma wysoką rozdzielczość.
nie ma jeszcze dowodów w postaci testów, tylko pewnikiem jest to informacja prasowa.
wg mnie (subiektywnej oceny) podstawowymi wadami będą:
- elektroniczny zoom. wg mnie nie działa to precyzyjnie (testowane amatorsko na amatorskim aparacie Sony).
- brak dotykowego ekranu... myślę, że już się przyzwyczailiśmy do takiej obsługi.
ale ciekawi mnie wielkość i waga.
wielkość zapowiada się chyba dobrze (zdjęcia zapożyczone z dpreview):
świetnie, że portal porównał do wg mojej oceny najbliższego konkurenta
---------- Post dodany o 18:13 ---------- Poprzedni post był o 18:09 ----------
dodam, że nawet "śrubkę" wstawili w osi obiektywu i osi matrycy.
---------- Post dodany o 18:17 ---------- Poprzedni post był o 18:13 ----------
portal fotoblogia donosi, tu cytat:
"Sony Cyber-Shot RX10 trafi na półki sklepowe w połowie listopada, ale już teraz można go zamówić w przedsprzedaży bezpośrednio w internetowym sklepie Sony w cenie 5799 zł."
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Cena niestety spora.
Ciekaw jestem testów![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA