www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Fajna sensacja, zastanawia mnie tylko ilu fotografom przeszkadza to w realnym robieniu zdjęć?![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
dobre pytanie, ale po prawdzie taki wpadki nie powinny mieć miejsca. Z tekstu: http://www.imaging-resource.com/news...ound-II-of-III wynika że np. E-M1 nie ma problemów z przenikaniem światła. Mój E-M5 też - tu większy jest problem z przebarwieniami od nagrzewania się matrycy.
Kup sobie wreszcie tego Fuji X, co to się do niego ślinisz od jakiegoś czasu, będzie po kłopocie i życie stanie się radosne .... po co się męczyć z m43, nieprawdaż?
---------- Post dodany o 12:12 ---------- Poprzedni post był o 12:09 ----------
Ponoć C5D i D800 też ciekną ... Przeszkadzać pewnie mocno nie przeszkadza ... ale wstyd jest.
"Ponoć" jest tu słowem kluczowym, mój egzemplarz C nie cieknie. Gdyby nawet przeciekał tak jak S, to bez pomocy internetu bym tego w żaden sposób nie zauważył. Problem istnieje prawdopodobnie tylko przy fotografowaniu z założonym dekielkiem, ja takiej sztuki nie uprawiam. W normalnych warunkach przeciek jest pewnie niezauważalny w porównaniu z tym, co wpada przez obiektyw.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
po cóż taka złośliwość?? nierozumiem. Interesuję się nowinkami technicznymi, postępem który w dziedzinie fotografii następuje. Pewne rzeczy podobają mi się bardziej, inne mniej. Lubię o tym podyskutować z mądrymi ludźmi których na tym forum nie brakuje.
Gdybym zaś chciał kupować wszystkie nowości które mi się podobają to... nie miałbym gdzie tego układać
ps. jednego Fuji X już mam![]()
To sobie poczytaj:
http://www.imaging-resource.com/news...aks-hold-water
---------- Post dodany o 12:57 ---------- Poprzedni post był o 12:56 ----------
A nie lepiej po prostu zacząć robić zdjęcia ... ?
zadziwię Cię pewnie trochę - cały czas je robię, niedawno w Neapolu, sporo w Krakowie, w Moguncji. Wkrótce kolejny dalszy wyjazd, także z aparatem. W ostatni weekend byłem i fotografowałem na zlocie na Śnieżniku - i to zgadnij czym - tym razem dzięki uprzejmości Sony Polska miałem A7+55/1,8. I znów Cię zadziwię... nie widzę na zdjęciach śladu przecieków o których piszą w tekstach które zalinkowałeś
więc oszczędź sobie złośliwości pod moim adresemok?