Nie muszę się specjalnie zastanawiać bo zasobność mojego portfela pozwala mi na taki zakup ale nie w tym rzecz. No chyba, że Twoim zdaniem tylko milionerzy kupują Leici - wtedy faktycznie możesz mieć rację...
Dla mnie i sądzę również dla sporego grona miłośników szkieł Leici problemem nie jest zakup szkła za kilkanaście tysięcy złotych - bo to szkło może służyć latami i można je nawet w spadku komuś zapisaćProblemem jest korpus bo tu już tak się nie da i co kilka lat pewnie trzeba by kupić nowy.
Sony A7R test na optycznych:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=17874&sony-a7r-test
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
o qrcze ale FFtopa.
przepraszam, już niestety nie mogę poprawić
p.s.
wiadomo miałem co innego na mysli a co innego napisałem!
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
szumi soniak oj szumi - jak na ff to bardzo brzydko
Były: Olympus E-30, ZD 14-54 II, ZD 50 2, ZD 35 3.5, ZD 9-18, E-510 (dual kit)
Są: Olympus E-Pl3, 14-42IIR, Panasonic GX7, mZD 45 1.8, mZD 12-40/2,8, Panas 20/1,7II, mZD 15/8, mZD 60/2.8.
czekam na test A7,
w A7R na wysokich ISO wyłazi brak filtra dolnoprzepustowego i zaczyna to być widoczne już od ISO 800. Osobiście bardzo rzadko używam większego ISO i w sumie w testach nie zwracam na to szczególnej uwagi. Masakrą są wielkości plików... Foty są szczegółowe, przejścia tonalne świetne. Pobawiłem się obróbką jpe-ga i muszę powiedzieć, że lepiej to wychodzi niż w OMD gdzie np przyciemnianie jasnych partii obrazu w jpegu trzeba robić bardzo delikatnie. Używam Zoner Photo Studio 15 który w niewielkim stopniu kompresuje jpe-gi i plik który na fotopolis miał 9,9 MB po obróbce i zapisaniu ma 35,4MB. Co prawda z OMD czasem wychodzą mi pliki po 24MB ale to rzadko.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb