Strona 23 z 71 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 703

Wątek: Nex ff

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Zależy kto, ja mam zawsze tylko jeden korpus i pewnie większość amatorów też. A nowszego modelu nie trzeba przecież kupować. Jak miałem 5D to fotograficznie nic mi w nim nie brakowało, jedynie za duży był.

A obiektywów to by się chciało mieć więcej niż kitowy zoom.
    Ja mam do tego zupełnie inne podejście. Im więcej robię zdjęć tym bardziej jestem przekonany, ze wystarczyłby mi nawet jeden obiektyw, a dwa to już w zupełności. I tak mógłbym przekonać sam siebie do wydania na przykład tych kilkunastu tysięcy złotych na obiektyw Leica ale miałbym wewnętrzny problem właśnie z korpusem - bo obiektyw może mi służyć jak dobrze pójdzie przez wiele lat, a może i nawet kolejnym pokoleniom, a korpus pewnie trzeba wymienić co kilka lat.

| OlyJedi Awatar wuzet
    Mieszka w
    Rzeszów / Maidstone
    Siła reputacji
    78
    Moja galeria

No dobra, wypiłem kawe, strzeliłem kupke, czas iść zrobić jakieś zdjecia ... jak będziecie mieli coś konkretnego do napisania w sprawie A7/A7r to dajcie znać.

O wyższości Świąt Wielkanocnych nad Bożego Narodzenia napisano już tysiące postów ... ja wybieram święto lasu

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

No I wuzet rozwalił imprezę a tak fajnie się pitoliło PW wystarczy czy jakoś inaczej chcesz aby dać Ci znać

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Nooo to teraz Olek, biorąc pod uwagę jego współpracę z Sony mógłby coś FF bezlusterkowego zrobić korzystając z tego mocowania a la Sony i powoli dodawać do tego jakieś swoje nowe FF szkła
    36MPixelowy Olympus OM-FF-D to brzmi dumnie :P

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Model powinien się nazywać OM-F-G
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie mogę przesadzać z krytykowaniem użytkowników FF, bo trudno przesadzić z czymś, czego się nie robi. Sam używam FF, żeby była jasność. Określiłem tylko, gdzie jest miejsce najnowszego produktu Sony i jak jest jego target. Nie podoba się? Proszę bardzo, przedstawcie swoje argumenty. Ja swoje przedstawiłem, ale jakoś nikt nie ma ochoty na polemikę, tylko na obrażanie się.

Darekw1967, powtarzam Ci to za każdym razem, gdy ulegasz pokusie, żeby odnieść się do moich postów: czytaj je po trzy razy, zanim coś napiszesz i postaraj się je zrozumieć. Jeśli masz z tym problem, to zwróć się do mnie, pomogę Ci. Gdzie jadę po FF? Jeśli już po czymś "jadę", to po decyzji Sony o wypuszczeniu stałek f/2,8, które nie pozwolą wykorzystać potencjału FF ponad to, co oferują mniejsze formaty. W ogóle nie ma to żadnego związku z takim czy innym rozmiarem matrycy. No i gdzie widzisz te wycieczki osobiste? Wskaż je proszę i przy okazji sprawdź sobie w słowniku znaczenie słowa "insynuować", bo apel o czytanie za zrozumieniem nie ma z nim nic wspólnego.

A kolega fret się najwyraźniej nudzi i szuka intrygi, za chwilę pewnie po raz kolejny napisze coś o Fuji - ja tego w tym wątku nie zrobiłem ani razu, co ewidentnie mu przeszkadza, więc postanowił sam przywołać to słowo i wcisnąć je w moje usta. Ten monotematyczny stróż ekwiwalentu przysłony i nasze forumowe liczydło głębi ostrości zarazem, który z umiłowaniem zrównuje jaśniejsze szkła 4/3 do ciemniejszych FF, jakoś dziwnym trafem stracił umiejętność wykonania działania odwrotnego, gdy okazało się, że szkła Sony zbyt jasne nie są i niczego nadzwyczajnego nie oferują. Gratuluję hołdowania podwójnym standardom.
    Witaj !

Czytalem watek wiele razy i... pojechales po potencjalnych klientach FF.
    Nie twierdze, ze mogles nie miec racji w przypadku skrajnego klienta gdzie
    sprzet kupuje sie dla szpanu albo testowania GO ale jednak bylbym bardziej
    ostrozny w klasyfikowaniu ogolnym bo to jednak nie fajne jak wrzuca sie
    kazdego do jednego wora i tlucze to kijem.

Polecam skorzystac z formy pisania o sprzecie jaka prezentuje na grupie kolega " Jan_S".
    Sprobuj epicure odstawic swoje animozje a skupic bardziej na merytorycznych aspektach
    danego sprzetu i odniesc sie glownie do tego.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Nooo to teraz Olek, biorąc pod uwagę jego współpracę z Sony mógłby coś FF bezlusterkowego zrobić korzystając z tego mocowania a la Sony i powoli dodawać do tego jakieś swoje nowe FF szkła
    36MPixelowy Olympus OM-FF-D to brzmi dumnie :P

T.
    Do tego wymienny bagnet 4/3 - FF, do portretu podpinam szkiełko FF, do architektury 4/3 i mam darmowy shift. W sytuacji, kiedy zatarły się różnice w wielkości korpusów FF i 4/3 wszystko jest możliwe

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Kolejna firma, która widzi, że bezlusterkowce to przyszłość i zaczyna coraz poważniej wojować na rynku...
    Sądzę, że przy zamiłowaniu ludu do "pełnej klatki" - może to być dobry ruch

Nie ważne po co , ważne, że FF. Marketingowo - mocny ruch !

Ma toto stabilizację obrazu ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

To chyba jest oczywiste, że postęp polega m.in. na zastępowaniu mechaniki elektroniką i eliminacja lustra w FF jest nieuchronna. Ciekawe było tylko komu pierwszemu puszczą nerwy

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    To chyba jest oczywiste, że postęp polega m.in. na zastępowaniu mechaniki elektroniką i eliminacja lustra w FF jest nieuchronna. Ciekawe było tylko komu pierwszemu puszczą nerwy
    Wiadomo komu puszczą jako ostatniemu

Uprawnienia umieszczania postów