Strona 65 z 71 PierwszyPierwszy ... 15556364656667 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 703

Wątek: Nex ff

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    faktycznie ładne kwiatki... aż z ciekawości sprawdziłem swojego E-M5 - też przecieka jak naświetlać 30 sekund na ISO 25600 to cały kadr upstrzony jest różnokolorowymi punkcikami.
    Pewnie fotony przenikają przez dekielek
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Pewnie fotony przenikają przez dekielek
    albo nawet od drugiej strony bo ekranik miałem odchylony
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Fajna sensacja, zastanawia mnie tylko ilu fotografom przeszkadza to w realnym robieniu zdjęć?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Fajna sensacja, zastanawia mnie tylko ilu fotografom przeszkadza to w realnym robieniu zdjęć?
    dobre pytanie, ale po prawdzie taki wpadki nie powinny mieć miejsca. Z tekstu: http://www.imaging-resource.com/news...ound-II-of-III wynika że np. E-M1 nie ma problemów z przenikaniem światła. Mój E-M5 też - tu większy jest problem z przebarwieniami od nagrzewania się matrycy.
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

faktycznie ładne kwiatki... aż z ciekawości sprawdziłem swojego E-M5 - też przecieka jak naświetlać 30 sekund na ISO 25600 to cały kadr upstrzony jest różnokolorowymi punkcikami.
    Kup sobie wreszcie tego Fuji X, co to się do niego ślinisz od jakiegoś czasu, będzie po kłopocie i życie stanie się radosne .... po co się męczyć z m43, nieprawdaż?

---------- Post dodany o 12:12 ---------- Poprzedni post był o 12:09 ----------

Ponoć C5D i D800 też ciekną ... Przeszkadzać pewnie mocno nie przeszkadza ... ale wstyd jest.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Kup sobie wreszcie tego Fuji X, co to się do niego ślinisz od jakiegoś czasu, będzie po kłopocie i życie stanie się radosne .... po co się męczyć z m43, nieprawdaż?
    ...nie o to chodzi, by złowić króliczka, ale by gonić go...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

...

Ponoć C5D i D800 też ciekną ... Przeszkadzać pewnie mocno nie przeszkadza ... ale wstyd jest.
    "Ponoć" jest tu słowem kluczowym, mój egzemplarz C nie cieknie. Gdyby nawet przeciekał tak jak S, to bez pomocy internetu bym tego w żaden sposób nie zauważył. Problem istnieje prawdopodobnie tylko przy fotografowaniu z założonym dekielkiem, ja takiej sztuki nie uprawiam. W normalnych warunkach przeciek jest pewnie niezauważalny w porównaniu z tym, co wpada przez obiektyw.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

po cóż taka złośliwość?? nierozumiem. Interesuję się nowinkami technicznymi, postępem który w dziedzinie fotografii następuje. Pewne rzeczy podobają mi się bardziej, inne mniej. Lubię o tym podyskutować z mądrymi ludźmi których na tym forum nie brakuje.

Gdybym zaś chciał kupować wszystkie nowości które mi się podobają to... nie miałbym gdzie tego układać

ps. jednego Fuji X już mam
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

"Ponoć" jest tu słowem kluczowym, mój egzemplarz C nie cieknie. Gdyby nawet przeciekał tak jak S, to bez pomocy internetu bym tego w żaden sposób nie zauważył. Problem istnieje prawdopodobnie tylko przy fotografowaniu z założonym dekielkiem, ja takiej sztuki nie uprawiam. W normalnych warunkach przeciek jest pewnie niezauważalny w porównaniu z tym, co wpada przez obiektyw.
    To sobie poczytaj:
    http://www.imaging-resource.com/news...aks-hold-water

---------- Post dodany o 12:57 ---------- Poprzedni post był o 12:56 ----------

po cóż taka złośliwość?? nierozumiem. Interesuję się nowinkami technicznymi, postępem który w dziedzinie fotografii następuje. Pewne rzeczy podobają mi się bardziej, inne mniej. Lubię o tym podyskutować z mądrymi ludźmi których na tym forum nie brakuje.
    A nie lepiej po prostu zacząć robić zdjęcia ... ?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

A nie lepiej po prostu zacząć robić zdjęcia ... ?
    zadziwię Cię pewnie trochę - cały czas je robię, niedawno w Neapolu, sporo w Krakowie, w Moguncji. Wkrótce kolejny dalszy wyjazd, także z aparatem. W ostatni weekend byłem i fotografowałem na zlocie na Śnieżniku - i to zgadnij czym - tym razem dzięki uprzejmości Sony Polska miałem A7+55/1,8. I znów Cię zadziwię... nie widzę na zdjęciach śladu przecieków o których piszą w tekstach które zalinkowałeś

więc oszczędź sobie złośliwości pod moim adresem ok?
    ---
    "Do Zobaczenia"

Uprawnienia umieszczania postów