Strona 47 z 71 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 703

Wątek: Nex ff

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    W sumie to te aparaty mogą być jakąś alternatywą dla kogoś kto chciałby używać obiektywów Leici a nie bardzo ma ochotę na kupno korpusu Leici. Taki zestaw Sony A7r + jakiś mały obiektyw Leici mógłby być całkiem sympatyczny.
    Zastanów się, jak kogoś stać na obiektywy Leica M za 3000, 6000, 9000 Euro, to też raczej kupi sobie korpusik za jedyne 6000 euro. Jemu nie bedzie zależało na oszczędnościach rzędu 3-4 tys euro ...

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Zastanów się, jak kogoś stać na obiektywy Leica M za 3000, 6000, 9000 Euro, to też raczej kupi sobie korpusik za jedyne 6000 euro. Jemu nie bedzie zależało na oszczędnościach rzędu 3-4 tys euro ...
    Nie muszę się specjalnie zastanawiać bo zasobność mojego portfela pozwala mi na taki zakup ale nie w tym rzecz. No chyba, że Twoim zdaniem tylko milionerzy kupują Leici - wtedy faktycznie możesz mieć rację...

Dla mnie i sądzę również dla sporego grona miłośników szkieł Leici problemem nie jest zakup szkła za kilkanaście tysięcy złotych - bo to szkło może służyć latami i można je nawet w spadku komuś zapisać Problemem jest korpus bo tu już tak się nie da i co kilka lat pewnie trzeba by kupić nowy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    Sorry, przetrenowałem...
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    WROClove
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

o qrcze ale FFtopa.
    przepraszam, już niestety nie mogę poprawić

p.s.
    wiadomo miałem co innego na mysli a co innego napisałem!
    było Lustro jest panasonic lumix Lx100
    (brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

szumi soniak oj szumi - jak na ff to bardzo brzydko
    Były: Olympus E-30, ZD 14-54 II, ZD 50 2, ZD 35 3.5, ZD 9-18, E-510 (dual kit)
    Są: Olympus E-Pl3, 14-42IIR, Panasonic GX7, mZD 45 1.8, mZD 12-40/2,8, Panas 20/1,7II, mZD 15/8, mZD 60/2.8.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    szumi soniak oj szumi - jak na ff to bardzo brzydko
    To Ty chyba nie pamiętasz jak wstrętnie potrafiły szumieć wcześniejsze alfy. Na fotopolisie masz tylko jpg-i a wiadomo co Sony robi z jpg-ami.
    Ale przynajmniej kolory są ładne, nie to co w inaczej oprogramowanych matrycach 36mpix.
    bezbagnetowiec z mianowania

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

czekam na test A7,
    w A7R na wysokich ISO wyłazi brak filtra dolnoprzepustowego i zaczyna to być widoczne już od ISO 800. Osobiście bardzo rzadko używam większego ISO i w sumie w testach nie zwracam na to szczególnej uwagi. Masakrą są wielkości plików... Foty są szczegółowe, przejścia tonalne świetne. Pobawiłem się obróbką jpe-ga i muszę powiedzieć, że lepiej to wychodzi niż w OMD gdzie np przyciemnianie jasnych partii obrazu w jpegu trzeba robić bardzo delikatnie. Używam Zoner Photo Studio 15 który w niewielkim stopniu kompresuje jpe-gi i plik który na fotopolis miał 9,9 MB po obróbce i zapisaniu ma 35,4MB. Co prawda z OMD czasem wychodzą mi pliki po 24MB ale to rzadko.

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    To Ty chyba nie pamiętasz jak wstrętnie potrafiły szumieć wcześniejsze alfy. Na fotopolisie masz tylko jpg-i a wiadomo co Sony robi z jpg-ami.
    Ale przynajmniej kolory są ładne, nie to co w inaczej oprogramowanych matrycach 36mpix.
    Według jakiegoś testera A7/7R mają najlepszy obecnie silnik jpeg, lepszy od tego z Nex5N.
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    ...w A7R na wysokich ISO wyłazi brak filtra dolnoprzepustowego i zaczyna to być widoczne już od ISO 800.
    A czymże się przejawia ten brak filtra AA na wysokich czułościach?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Uprawnienia umieszczania postów