Strona 11 z 71 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 703

Wątek: Nex ff

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Nex ff

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Czyli po polsku to będzie: 24/1.4, 35/1.4, 50/1.4 i 85/1.4-1.8. Dwie z tych czterech stałek powinny być dzisiaj obok 7/R na serwisach. Nawet w postaci wydmuszek.
    Może bez przesady, nikt nie oczekuje od razu f/1,4 we wszystkich możliwych odmianach. Wiadomo, że Sony nie zarżnie swojej linii pseudo-lustrzanek, więc będzie dość zachowawczy. Ale 35 f/1,8 i 85 f/1,8 mogłyby się pojawić, żeby profesjonaliści i entuzjaści byli przekonani do sensowności wejścia w tej system. Powinien też być roadmap, jakie obiektywy pojawią się w dalszej perspektywie, tak jak zrobiło to Fuji (i z konsekwencją trzyma się planów). Olek też opublikował roadmap, jak tylko w jego ofercie pojawił się E-M1 kierowany do, powiedzmy, zawodowców. Z poważnymi, zaawansowanymi fotografami się nie gra w kotka i myszkę, oferując ciemne zoomy i stałki nie dające nic ponadto, co można uzyskać w APS-C - wszystko oczywiście ze znaczkiem Zeissa, kosztującym kilkaset dolców więcej. Pogrywać sobie można z gadżeciarzami, którym wystarczy mit FF, Wi-Fi i uchylny ekran.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    tak, widziałem tą symulację, moje pytanie było o to, czy wśród dostępnych obiektywów małego NEX jest taki który pokryje jednak pełną klatkę. Z winietowaniem, choćby ogromnym ale jednak pokryje... coś jak przywołany Nikkor 35/1,8
    Mbsz te nowsze, większe tak. Dlaczego? Kiedyś Andrew z SLR Magic pisał o tym, że jego szkła do m43 kryją aps-c a robi je jakiś Mitakon czy coś w tym rodzaju. Ostatni... Voitek 42/.95 jest też dostępny z bagnetem NEX więc ostatnie droższe Nex-Zeissy mogą tak być zaprojektowane.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Ach... jaka plastyka, tonalność i kolory. Nie ma to jak pełna klatka:P

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Dzisiaj czytałem plotki, że następca Fuji 100S czyli X200 też ma być FF. Chyba w tym kierunku to pójdzie a Sony co by nie pisać jest pierwszy. Jasne stałki pewnie się pojawią tylko czy to nie będzie tak, że dostaniemy stosunkowo małe korpusy z nieproporcjonalnie dużymi obiektywami?

Siła reputacji
    14
    Moja galeria

No proszę, wygląda na to, że rynek gadżeciarzy rzucił się na rezerwację dzisiejszych premier.
    Strona sony nie działa Ciekawe czy na święta rzucą na nasz rynek kilka kg?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2013-10-16 o 14.31.36.jpg
Wyświetleń:	96
Rozmiar:	113,0 KB
ID:	102369

| OlyJedi
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Myślę, że jakieś tam małe obiektywy do bezlustrowego FF będą tyle że ciemne i już nie tak fajne...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez odys Zobacz posta
    No proszę, wygląda na to, że rynek gadżeciarzy rzucił się na rezerwację dzisiejszych premier.
    Strona sony nie działa Ciekawe czy na święta rzucą na nasz rynek kilka kg?
    przypuszczam że jest mnóstwo ludzi którzy będą wiedzieli jak ten aparat używać i jak wykorzystać drzemiący w nim potencjał...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar adi_jm
    Mieszka w
    Warszawa/Zamość
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Ciekawe jaka będzie, w niedalekiej przyszłości, odpowiedź C i N? Wpakują w jeszcze mniejsze lustra matryce FF, czy nagle oznajmią światu wprowadzając nową linie jak Sony, że to jest przyszłość Aparat całkiem ciekawy, ale też uważam, że brakuję na dzień dzisiejszy jakiegoś standardowego obiektywu ze światłem 1.4. No i ostatecznie wymiary zoomów utwierdziły mnie w przekonaniu, że jak priorytetem stała się dla mnie wielkość to m4/3 jest bardziej przyjazny inaczej zostałbym z lustrem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

przypuszczam że jest mnóstwo ludzi którzy będą wiedzieli jak ten aparat używać i jak wykorzystać drzemiący w nim potencjał...
    Oczywiście, bo z tymi obiektywami potencjał nie jest aż taki duży, żeby nie można go było wykorzystać. Koty już czekają

---------- Post dodany o 14:51 ---------- Poprzedni post był o 14:50 ----------

Cytat Zamieszczone przez adi_jm Zobacz posta
    Ciekawe jaka będzie, w niedalekiej przyszłości, odpowiedź C i N?
    W najbliższym czasie pewnie żadna, bo ani Canon, ani Nikon nie potraktują (i słusznie) propozycji Sony za zagrożenie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar adi_jm
    Mieszka w
    Warszawa/Zamość
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    ...W najbliższym czasie pewnie żadna, bo ani Canon, ani Nikon nie potraktują (i słusznie) propozycji Sony za zagrożenie.
    Pewnie masz racje, ale oczywistym jest w jakim kierunku zaczyna się rozwijać sprzęt fotograficzny i myślę, że musieliby być ignorantami żeby nie zacząć reagować (chociaż czasami zastanawiam się czy nie są ). Powoli zacznie zmieniać się udział w rynku dla poszczególnych firm i stanie się to konieczne.

Uprawnienia umieszczania postów