Ostatnia wrzutka piekna.
Ostatnia wrzutka piekna.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Dzięki za odwiedziny i miłe słowa
Nie dziwię się, ale w ten weekend to raczej bym nie ryzykował, można z całym stokiem zjechać, zresztą nie było widać takich którzy by się odważyli.
Trasa fajna na zimową wyprawę szczególnie gdy w Tatrach mamy duże zagrożenie lawinowe. Jeśli trafimy na dobre warunki łatwa do przejścia, tym razem obyło się bez raków, jak już to bardziej rakiety by się przydały. Jednak gdy pojawi się lód to bez raków będzie walka o przetrwanie, czego doświadczyłem zeszłorocznej wiosny. Raki warto więc zawsze mieć ze sobą, można je wypożyczyć. Było sporo śniegu w którym na ogół się brnęło a w kilku miejscach zapadało po pas. Od Grzesia wiał też silny, chłodny wiatr i momentami trudno było iść, trzeba było założyć też druga czapkę i kurtkę puchową. Po południu wiatr już na szczęście znacznie osłabł. Gdy leży słabo związany śnieg lepszym wariantem jest powrót tą samą trasą przez Grzesia, zielony szlak spod Rakonia wiedzie stromym zboczem o dużym zagrożeniu lawinowym.
Ostatnio edytowane przez alnico ; 19.02.15 o 22:18
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Piękne obrazki, aż przyjemnie popatrzeć![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Na zakończenie wycieczki wątek narciarski. Na szlaku spotkałem sporo narciarzy, najwięcej na Grzesiu a wśród nich Słowaków w tradycyjnych strojach i na nartach jakby wziętych prosto z muzeum w Cieklinie, które Bodzip w swoim wątku pokazywał
447.
448. Wygląd wskazywał, że gleba była nieraz zaliczona
449.
450.
... na rozgrzewkę była degustowana Borovička![]()
W weekend jak byliśmy na Kasprowym to chciałem sobie na tyłku trochę pozjeżdżać ale się nie dało. Zbyt sypki śnieg jest.
Ale bomba te narty w naturzeto grupa rekonstrukcyjna jakaś cy cuś ? Ja pierdziu, jeździłem na takich
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
gość przywiązany do tradycji![]()
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie