Raczki wypróbowałem schodząc z Szpiglasowego do przełęczy. Chciałem je wypróbować (nigdy wcześniej nie używałem), dało się przejść bez. Generalnie nie było źle. Większość szlaku prawie bezśnieżna. Trafiały się fragmenty śniegu i trzeba było uważać bo na ogół był miękki i mokry lecz były fragmenty bardzo śliskie, zmrożone, szczególnie podczas zejścia gdy już było więcej cienia, nawet glębę udało się raz zaliczyć i potem musiałem szukać obiektywu który poskakał sobie po skałach - znalazł się na stoku kilkanaście metrów poniżej (działa, szkła nienaruszone, uratowane przez osłonę przeciwsłoneczną) więc zaliczyłem jeszcze poszukiwawczą wspinaczkę. Szedłem od Morskiego Oka. Dojście do Doliny Pięciu Stawów było ponoć fatalne - wyglądało jakby nagle na szlaku zamarzł potok. Jakaś grupa bez raków tam utknęła i szukano lin aby ich ściągnąć.
Ostatnio edytowane przez alnico ; 30.10.14 o 22:34
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Przygód starczyłoby na kilka wypraw![]()
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
353 Super spotkanie. Widzę jednak zdjęcie w troszkę cieplejszych barwach. Jeśli pozwolisz to chętnie wrzucę swoją wersję![]()
To ja bym poszedł w tą stronę
Zwierzaki super/ poprzednie górki też fajowe. A nie bały się ludziJak widziałem te tłumy na fotach ze szlaków to się dziwię że jeszcze są zwierzęta. Chyba że przyzwyczaiły się.
(Co do dekielków to ja już dawno ich nie używam a obiektywy stoją na tulipanach - zawsze to mniej zabawy i szybciej strzelać można)
Jacek
Dla mnie troszkę za żółto (drzewa w tle), na moim znowu ogólnie zbyt niebiesko, a tak poza tym mam nieskalibrowany monitor.
---------- Post dodany o 23:27 ---------- Poprzedni post był o 23:22 ----------
Wcale się nie bały, myślałem że jak się poruszę to zaraz uciekną ale one się mną nie przejmowały. Kolejne spotkałem w powrotnej drodze - już tej asfaltowej z Morskiego Oka. Ludzie podchodzili bardzo blisko i robili zdjęcia. Generalnie ludzi dzisiaj było bardzo mało.
Co do dekielków to jestem tego samego zdania. Zakładam tylko do transportu a tak się złożyło, że tego obiektywu jeszcze nie użyłem i dlatego miał założony. Poza tym osłony przeciwsłoneczne stanowią świetne zabezpieczenie, szczególnie w górach o czym sam się przekonałem.