Strona 28 z 173 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1724

Wątek: Ze samiuśkich Tater

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Odp: Ze samiuśkich Tater

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Z tą szarlotką to chyba kiedyś była grupa, która próbowała ją ze wszystkich schronisk. A nie wiem które wygrało
    Ja tak z 15 lat temu próbowałem w kilku schroniskach tej szarlotki plus herbatka z cytrynką, smakowała jednakowo dobrze , może jednego dostawce mieli .

Awatar kon
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

I tak zaliczylem przyjemna wedrowke.Dzieki
    A jak zszedles?

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Z tą szarlotką to chyba kiedyś była grupa, która próbowała ją ze wszystkich schronisk. A nie wiem które wygrało
    Nie wiedziałem że występuje ona w innych schroniskach, tym bardziej, że nazywają ją tam się przysmak chochołowski (ciekawe jak w innych)

Cytat Zamieszczone przez kon Zobacz posta
    I tak zaliczylem przyjemna wedrowke.Dzieki
    A jak zszedles?
    Cytat Zamieszczone przez gulasz Zobacz posta
    ja też za 3 tygodnie tam będę !!!
    także zobaczymy co się uda zobaczyć i jakie naśnieżenie będzie..
    bo w to że będzie ładna pogoda nie wątpię - zawsze w ostatni weekend kwietnia jest pięknie !
    sprawdzone od 10 lat

jak doczłapie do chochołowskiej to zapewne spróbuję tego przysmaku z ostatniego zdjęcia

a foty ekstra - napisz jak się szło pod względem warunków ?
    To fajnie, że masz gwarantowaną pogodę. Kiedyś gdy planowałem wyjazdy w Tatry to miałem gwarancję beznadziejnej pogody. Teraz przybrałem inną taktykę - wyjeżdżam na dzień, dwa, gdy jest dobra pogoda, bez wcześniejszego planowania, bądź przejeżdżając przez Kraków patrzę na prognozę na i jak ma być fajne to skręcam w Tatry
    Do Chochołowskiej na pewno doczłapiesz, a i dalej nie powinno być problemu. Warunki były zupełnie inne niż 2 tygodnie temu. Tym razem droga przez dolinę sucha, po lodzie tylko wspomnienie. Na szlakach z doliny także znacznie lepiej, z tym, że tu już zdarzały się sporadycznie miejsca w lesie pokryte śliskim lodem, sporo miejsc błotnistych. Błoto pokrywa też większość lodu i śniegu poprawiając przyczepność. Szedłem z doliny na Grzesia. Potem na Rakoń droga fajna - ubity śnieg lub ziemia i skała. Schodziłem zielonym szlakiem z przełęczy pod Wołowcem. Gdy spojrzałem w dół to miałem trochę strachu gdyż trzeba schodzić stromym zaśnieżonym stokiem ale okazało się to bardzo proste i bezpieczne - śnieg dosyć twardy i można korzystać ze śladów pozostawionych przez tych co szli wcześniej. Nie polecam trasy w odwrotnym kierunku - brnięcie pod górę w tym śniegu, stromym zboczem, będzie z pewnością uciążliwe.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Awatar kon
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez alnico Zobacz posta
    Schodziłem zielonym szlakiem z przełęczy pod Wołowcem. Gdy spojrzałem w dół to miałem trochę strachu gdyż trzeba schodzić stromym zaśnieżonym stokiem
    Ulubione miejsce do zjazdu na kurtce.

| OlyJedi Awatar ronin75
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    192
    Moja galeria

Kiedyś o podobnej porze roku schodziłem tamtędy po mokrym śniegu. Gdy byłem już na dole i obejrzałem się to ujrzałem kilku wariatów(?), którym nie chciało się przy schodzeniu dźwigać plecaków i spuszczali je przed sobą. Na ten widok zwiewałem stamtąd jak speedy gonzales - może niepotrzebnie, ale strzyżonego....
    Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.

Awatar kon
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ronin75 Zobacz posta
    Kiedyś o podobnej porze roku schodziłem tamtędy po mokrym śniegu. Gdy byłem już na dole i obejrzałem się to ujrzałem kilku wariatów(?), którym nie chciało się przy schodzeniu dźwigać plecaków i spuszczali je przed sobą. Na ten widok zwiewałem stamtąd jak speedy gonzales - może niepotrzebnie, ale strzyżonego....
    Ja pisze o zjazdach na kurtkach.A zjezdzajace plecaki to nowosc.Czy to rozsadne????????Wielki znak zapytania.

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ronin75 Zobacz posta
    Teraz już się domyślam po czym były te ślady na śniegu:

Nazwa:  Tatry KURTKA.JPG
Wyświetleń: 309
Rozmiar:  459,8 KB

Śniegu wydaje się być niewiele, ale był twardy i chodziło się po górnej zmrożonej warstwie. W miejscach gdzie było miękko, nieostrożny krok powodował, że można było zapaść się prawie do pasa. Na szczęście nie był to śnieg lawinowy (tak mi się przynajmniej zdaje) bo też bym zwiewał jak Speedy Gonzales widząc tych nade mną.
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez damiok Zobacz posta
    świetny wątek dużo rewelacyjnych zdjęć będę często zaglądał, a jak znów wybiorę się w Tatry na pewno dorzucę swoje.
    Dzięki, w takim razie czekamy na Twoje
    Szwarc, mydło i powidło

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

świetny wątek dużo rewelacyjnych zdjęć będę często zaglądał, a jak znów wybiorę się w Tatry na pewno dorzucę swoje.
    Ale w swoim wątku, bo do nieswojego wrzucać to tak nijak jakoś
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    202
    Moja galeria

Ale w swoim wątku, bo do nieswojego wrzucać to tak nijak jakoś
    Oczywiście, jak już masz jakieś fajne foty to zakładaj wątek i wrzucaj, nie muszą być nowości
    Szwarc, mydło i powidło

Uprawnienia umieszczania postów