OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Powiem szczerze, że te bez mieszania najbardziej mi pasują![]()
The question is, who cares?
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Nie mam powodu aby Ci nie wierzyć, że nie było mieszane w kolorach. Należałoby jednak wziąć poprawkę, że automatyczny balans bieli w aparacie może się pomylić. Tu miałbym wątpliwości co do 194 (czy aparat dobrze utrafił z auto WB).
Co do pierwszego zdania tak całkiem do końca bym się nie zgodził (choć też często wpływam na kolorystykę zdjęć). Parę osób zwróciło uwagę na mało naturalne kolory i z tego powodu akurat nie stwierdzili, że fajne.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 10.11.13 o 00:36
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Na 194 balans poszedł w maliny, tym nie mniej podłoże za skałami jest ceglasto-brunatne. Chodziło mi tu głównie o to, że jesienne kolory są bardzo zróżnicowane i czasem potem ciężko połapać się jaki ten kolor był naprawdę.
A to pierwsze zdanie o którym wspominasz odnosiło się do przeróbek Mirka - tak to robi, że chociaż kolor odbiega od rzeczywistego to odbiór zdjęcia jest przynajmniej dla mnie bardzo fajnyZresztą strzela tu jakby w ciemno bo nie widział jak to wyglądało w naturze.
A co do moich zdjęć to też mam nieraz wątpliwości
---------- Post dodany o 23:47 ---------- Poprzedni post był o 23:40 ----------
Do galerii też wielu z powyższych bym nie wstawił, ale tu w wątku fajnie na ten temat podyskutować i poznać różne punkty widzenia, więc piszcie śmiało co się nie podoba.
The question is, who cares?