mam dosyć podobne odczucia - z jednej strony "na papierze" D610 wygląda lepiej, ale przeglądam zdjęcia z Flickr'a te w pełnej rozdzielczości i jakoś obrazek z Canona bardziej mi się podoba.
mam dosyć podobne odczucia - z jednej strony "na papierze" D610 wygląda lepiej, ale przeglądam zdjęcia z Flickr'a te w pełnej rozdzielczości i jakoś obrazek z Canona bardziej mi się podoba.
Wiesz, to akurat zależy od autora zdjęć. Możliwe, że 6D trafił do lepszych fotografówMoim zdaniem obrazek z D610 i 6D jest na tyle podobny, że można wręcz powiedzieć: identyczny. Kwestie wyboru będą bardzo osobiste, różnice subtelne
Ja dla przyjemności wybrałbym 6D ze względu na to, że chętnie bym się po prostu przesiadł na inny system, z powodów ideologicznych, 6D ma lepsze filmy
![]()
Ostatnio edytowane przez figiel ; 17.12.13 o 20:21
5Dmk1,17-35/2.8-4, 35/1.4, 85/1.8 + GH2+G6 20/1.7 + 45/1.8
www.barwyslubu.pl
figiel, zdecydowanie lepiej (pewniej) będzie działać AF w D610 niż w 5D1 jak zrobi się ciemniej. W kwestii szybkości, to 85 1.8 USM jest szybszy od 85 1.8G.
W moim przypadku to akurat nie macanie, tylko użytkowanie (5D1 i D7000 z takim samym AF jak D610).
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Olympus OM40 ,Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
hmm, a ciekawe który z tych bieda-FF będzie lepiej (1 - precyzyjniej, 2 - szybciej) pracował z nową Sigmą 24-105/4,0 ?
Test redakcji http://www.optyczne.pl/index.php?tes...at&test_ap=254
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
cytat
o kant d... takie pomiary rozbić jeśli klucza do bezpośredniego porównania brak! po co to testować? rysować wykresy, jeśli i tak porównania nie mają sensu bo są z różnych metod? do tego nie jest pokazana procedura, nie jest opisane czym się one różnią... takie testy zakrawają na manipulacjęDla najlepszej jakości obrazu przy ISO 100 testowany aparat notuje wartość niemal 10 EV, co zdecydowanie można uznać za bardzo dobry wynik. Co prawda jest to wartość wyraźnie wyższa niż zanotowana w teście D600, jednak ze względu na zastosowanie odmiennej metody wyznaczania, wyników tych nie da się bezpośrednio porównać.