Z mocowaniem 4/3 byłaby fajna portretówka![]()
Cena, cena. Z drugiej strony zoom 24-70/2.8 w systemach C/N to wydatek też 1800-2000€, więc nie mało. Tutaj mamy do czynienia z naprawdę wyjątkowym szkłem. Chętni się znajdą, nawet w Polsce.
Rolleicord, Canon
flickr
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Optyczne piszą, że będzie dostępny za około miesiąc w cenie 14 999 PLN, Summilux pobity nie tylko na wykresie, ale i ceną.
Dla porównania MFT Zeissa FE 55/1,8
Oraz ciekawy układ z wklęsłą soczewką:
Więcej info na stronce sony.net:
http://www.sony.net/Products/di/en-u...sel55f18z.html
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
The Zeiss numbers at f/1.4 are competitive with what I see from really good lenses at f/2.8 or f/4. I've never seen any lens do this at f/1.4.
Distortion is a very nice 0.8%, if there is field curvature, I can't detect it. Tests on the optical bench at infinity were just as good - pisze autor bloga.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Skrzynka pocztowa od razu wygląda piękniej.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb