Większość agencji (zwłaszcza tych ogólnopolskich) współpracuje z fotografami - szczególnie przy ofertach "na wyłączność". W przypadku pozostałych ofert bywa różnie. Widziałem zdjęcia robione przez agentów - nie porażają jakością, oj nie.
Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1
Tu trzeba rozgraniczyć:
- albo szybko sprzedać chałupę - więc pstryki byle jakie, oczywiście im lepsze tym lepiej (tfu, masło maślane wyszło). Wiadomo, że klient i tak przyjedzie obejrzeć nim kupi.
- albo to ma być dopieszczone zdjęcie np. pokoju hotelowego, który był, jest i będzie - a jakość zdjęcia ma przyciągnąć potencjalnego klienta
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Według autora pytania (post #1) w grę wchodzi rozwiązanie budżetowe. Kiedyś linkowałem profile korekcyjne w odpowiednim wątku dla Samyang 7.5mm/3.5, całkiem fajne efekty dają te profile. Mini puszkę można kupić dzisiaj za grosze.
Innymi słowy: fufu + Samyang 24 TSE kosztuje - jak rozumiem - zbyt dużo.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Oczywiście przy hdr-e nie ma sensu stosować lampy. Zakładam, że oświetlenie we wnętrzu zostało zaprojektowane lub zaaranżowane, ma nadawać odpowiedni klimat. Ale czasami oświetlenie jest niejakie jedna żarówka, albo nie ma go wcale, bo np. mieszkanie ma odcięty prąd.
A pilota poleciłem dla tego, ponieważ udało mi się naciskając spust, poruszyć cały statyw, albo zahaczyć nogą. Ale ja, jestem wyjątkową niezdarą.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Potrącić statywu jeszcze mi się nie zdarzyło (wszystko jeszcze przede mną), ale tak się ustawić, że "kawałek mnie" wszedł w kadr i owszem. Dobrze, że zauważyłem to na miejscu przeglądając zdjęcia na wyświetlaczu aparatu i mogłem ujęcie powtórzyć. Co do oświetlenia, to faktycznie różnie bywa...
Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1