Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 154

Wątek: Opowieści dziwnej treści :)

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Opowieści dziwnej treści :)

Zapraszam wszystkich do nowego tematu gdzie każdy będzie mógł pofantazjować i nie wyśmieją go za kroczenie nie tą ścieżką co trzeba

Zasady:

1. Tworzymy opowieści przy pomocy rożnych rzeczy, które nas otaczają typu klocki, zapałki, zabawki, kasztany, śrubki, gwoździe itp., co tylko przyjdzie Wam na myśl.
    2. Opowieści mogą dotyczyć wszystkiego czyli od życia codziennego bo legendy i fantasy.
    3. Opowieści mogą składać się od jednego zdjęcia po nieskończoność i mogą być w jedynym wątku oraz mogą być rozbite na więcej wątków jak kontynuacja.
    4. Dozwolone jest rozwijanie pomysłów/opowieści innych użytkowników pod własnym wymysłem jako inna historia lub jako odnoga opowieści innego użytkownika.
    5. Każda historia musi mieć słowo pisane więc staramy się dać ciekawy opis i proszę bardzo nie ograniczajcie się tylko do jednego słowa lub zdania

Zabrania się!!!
    1. Wykorzystywania ludzi, budynków, widoków i innych czystych fot jako motywów przewodnich. Mogą być ale jako uzupełnienie do historii jakie stworzymy z wykorzystaniem rzeczy nas otaczających

Jeżeli będziecie chcieli podjąć zabawę to super a jeżeli nie to sam od czasu do czasu coś wymodzę

No to ja zaczynam.

Dwie foty już były w wątku "Analog półżywy" ale też je tu wrzucę plus dorzucę dalszą kontynuację.

Przygody Lego Lidzi bez "może" happy endu

Lego Lidzia z Lego Lodzikiem wybrali się na skarpę obejrzeć romantyczny zachód słońca przy okazji romantycznie się ściskając, romantycznie liżąc lody zakupione wcześniej na Orlenie i lubieżnie w oczka sobie zaglądając. Lecz Lego Lidzia nagle się poślizgnęła i w dół runęła a Lego Lodziu rękę miał w żelu bo włosy przed chwilą sobie przygładzał coby oblubienicy się przypodobać i ukochanej nie utrzymał no i ta w dół pierdyknęła ale z uśmiechem bo wesoła była laska

W związku z wieloma zapytaniami dotyczących dalszych losów Lego Lidzi po jej upadku jakie przychodziły do naszej redakcji od zrozpaczonych czytelniczek chcemy Wam Drogie Czytelniczki przedstawić kolejny kadr z tego jakże wzruszającego melodramatu . Pragniemy również poinformować, że postaramy się Was jak najdłużej trzymać przed ekranem w potokach łez więc zaopatrzcie się w całe zgrzewki chusteczek, acz scenarzyści są nieobliczalni i nie jedno jeszcze będzie mogło się wydarzyć.
    Tak więc Lego Lidzia pierdyknęła z czwartego pietra szafki (czytaj z czwartej szuflady) no i krew z makówki się jej ostro polała. Lego Lodziu co ją pościł z tymi słowami "Spad maleńka" bo już wytrzymać z nią nie mógł, pomimo że się przed chwilą z nią romantycznie ściskali a ona romantycznie loda lizała zaraz przyleciał do na dół i łeb przyłożył sprawdzić czy dycha a że nie dycha to dwie dychy jej z kieszeni wyciągnął i na flaszkę poleciał do kochanki Melinki

No i poleciał do Melinki ale ta go w trąbę szybko puściła kiedy tylko kasa mu się skończyła i wtedy sumienie go ruszyło więc ukochanej pogrzeb wystawny sprawił. I ponieśli Lego Lidzie na drzwiach niczym sławetnego Janka do miejsca jej spoczynku ostatecznego, wiekuistego oraz ostatecznego

Wszyscy na pogrzebie płakali a ludziki z Playmobila w pampersy z żalu sikały i legendy o jej cnocie każdemu oddanej opowiadały

Pewnie myślicie, że historii tej już koniec!!! A czemu tak myślicie? Bo napisy końcowe filmu już przeleciały? Bo na szybko opakowania po popcornie i coli pod fotel upychacie myśląc, że nikt tego nie widzi!!! BŁĄD!!! Bo wtem błysk z ekrany przeszył salę niczym błyskawica rozpruwająca drzewo i zabijająca 20 osób pod nim się chroniących i kadr się pojawił wraz z napisem - "Lego Lidzia nie zginęła. Jej powrót nastąpi w filmie Lego Lidzia reaktywacja w Lego Lindę"

Jako, że film był przeojem kasowym więc można zakupić wiele gadżetów z nim związanych . Ja polecam fotografie w formacie pocztówki po 50 zyli za sztukę. Zainteresowanych proszę o pisanie na PW. Przy zakupie dwóch fotek trzecia gratis

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	349
Rozmiar:	314,4 KB
ID:	100939   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	347
Rozmiar:	458,1 KB
ID:	100940   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	341
Rozmiar:	228,2 KB
ID:	100941   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	340
Rozmiar:	184,0 KB
ID:	100942  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.jpg
Wyświetleń:	336
Rozmiar:	340,7 KB
ID:	100943   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	STR.jpg
Wyświetleń:	343
Rozmiar:	344,0 KB
ID:	100937   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1AAA~2.jpg
Wyświetleń:	360
Rozmiar:	314,9 KB
ID:	100938   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zima.jpg
Wyświetleń:	328
Rozmiar:	231,9 KB
ID:	100944  

Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Odp: Opowieści dziwnej treści :)

Swietne, tylko nurtuje mnie pytanie co to za Wizard idzie w orszaku na poczatku?

pozrowionka

PS
    Dzis cos ode mnie bedzie
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Ten na przodzie to jakiś "Jedi Master" może, ta jego różdżka mi wygląda na dwuręczny miecz świetlny (wyłączony narazie) .

Krystyna1975
    Gość

Kurcze, zaczyna mi się podobać ta "legoludzikowa" zabawa. Jak na dworze światło marne to można focić w domu takie historyjki. Zawsze to ciekawsze niż fotografia produktowa, której kiedyś próbowałam, ale mnie nie porwała. Klocki lego w domu mam - zostały mi z dzieciństwa, a bratanica jeszcze za mała, żeby się nimi mogła bawić (ryzyko połknięcia drobnych elementów, bądź umieszczenia ich w niepowołanym miejscu, np. w dziurce nosa). Kto wie, może się przyłączę

P.S. Pawle wlej trochę optymizmu do tych Twoich historii, bo przerażają dramatyzmem Świat nie jest aż taki zły, są na nim też dobrzy ludzie.

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Ciekawa opowieść . Może sam stworzę jakąś małą opowiastkę

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Wiedziałem, że czarodziej vel wizzard wzbudzi zainteresowanie. To jest tzw tajemnicza postać przewijająca się w filmach - ona ma intrygować i w razie czego wpływać na to co niemożliwe hihi

Cytat Zamieszczone przez Krystyna1975 Zobacz posta
    P.S. Pawle wlej trochę optymizmu do tych Twoich historii, bo przerażają dramatyzmem Świat nie jest aż taki zły, są na nim też dobrzy ludzie.
    Ja jestem bardzo optymistyczną osobą ale dramatyzm i oglądalność musi być
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar koronax
    Mieszka w
    silesia
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta

Ja jestem bardzo optymistyczną osobą ale dramatyzm i oglądalność musi być
    Zgodnie z powiedzeniem że nic tak nie ożywia fabuły jak trup .

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Albo cycki...

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Albo cycki...
    To pożycz od kogoś cycka i skleć opowieść o cycku co nie chciał stanika hihi

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria

Spoko coś wymyśliłem już, tylko muszę materiały do zmajstrowania pozbierać, dziś chyba nie zdążę .